Χταπόδι κρασάτο με ελιές
από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Νηστίσιμα
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1 κατεψυγμένο χταπόδι Kallimanis, κομμένο σε κομμάτια
- 6 μεγάλες φέτες χωριάτικο ψωμί
- 600 ml νερό
- 1,5 φλιτζάνια τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
- 1 πιπερίτσα τσίλι
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες με τη φλούδα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
- 400 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
- 1/2 κιλό τοματίνια
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7080603
7087788
7063741
7064307
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το χταπόδι κομμένο σε κομμάτια μαζί με το σκόρδο και το αφήνετε χωρίς νερό να βράσει για 20 λεπτά. Αυτό σιγά - σιγά θα αρχίσει να βγάζει τα δικά του υγρά. Τότε αφαιρείτε το σκόρδο, προσθέτετε το ελαιόλαδο, τις ελιές, την κάπαρη, τα τοματίνια, τον μαϊντανό, την πιπερίτσα τσίλι ή πάπρικα, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε δυο με τρία λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το νερό και βράζετε για 35-40 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για να απορροφήσει τα υγρά του. Ψήνετε τις φέτες του ψωμιού σε γκριλ για 3-4 λεπτά για να ροδοψηθούν. Βάζετε τις ξεροψημένες φέτες ψωμιού σε μια πιατέλα και τοποθετείτε από πάνω το μαγειρεμένο χταπόδι. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Νηστίσιμα
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7080603
7087788
7063741
7064307
Για δες 4 ακόμη προϊόντα