Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧταπόδι με λιαστές τομάτες και σάλτσα βαλσάμικου
Ab logo
  • Χταπόδι με λιαστές τομάτες και σάλτσα βαλσάμικου

Χταπόδι με λιαστές τομάτες και σάλτσα βαλσάμικου

από Εύα Μονοχάρη

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθαρά Δευτέρα
Κυρίως πιάτο
Χταπόδι με λιαστές τομάτες και σάλτσα βαλσάμικου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 15 kg φρέσκο χταπόδι, καθαρισμένο
  • 10 λιαστές τομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 60 g κρέμα βαλσάμικου
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml ζεστό νερό
  • 1 κ.γ. τοματοπελτέ
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. μάραθος, ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο μαζί με το φύλλο δάφνης και το σιγοβράζουμε μέχρι να βγάλει όλα του τα υγρά και να μαλακώσει.
2. Κατόπιν, το τεμαχίζουμε σε μέτρια κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο.
3. Σοτάρουμε για 5’ και προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το βαλσάμικο ξύδι και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον τοματοπελτέ.
4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, 200ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 25’ σε χαμηλή φωτιά.
5. Τέλος, προσθέτουμε τις λιαστές τομάτες, την κάπαρη, τον μαϊντανό, τον μάραθο, τη μουστάρδα και τη κρέμα βαλσάμικου.
6. Μαγειρεύουμε για περίπου 10-15’ και μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε.
7. Σερβίρουμε το χταπόδι με τη σάλτσα του, λίγη κάπαρη και ψιλοκομμένο μάραθο.

-Tips: Μπορούμε αντί για μάραθο να χρησιμοποιήσουμε άνηθο και να εμπλουτίσουμε το φαγητό με πράσινες ελιές.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Καθαρά Δευτέρα
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Κυρίως πιάτο
  • Χταπόδι με λιαστές τομάτες και σάλτσα βαλσάμικου