Χταπόδι με λιαστές τομάτες και σάλτσα βαλσάμικου
από Εύα Μονοχάρη

Εύκολη
>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 4 μερίδες
- 15 kg φρέσκο χταπόδι, καθαρισμένο
- 10 λιαστές τομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 60 g κρέμα βαλσάμικου
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 200 ml ζεστό νερό
- 1 κ.γ. τοματοπελτέ
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. μάραθος, ψιλοκομμένος
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- 15 kg φρέσκο χταπόδι, καθαρισμένο
- 10 λιαστές τομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 60 g κρέμα βαλσάμικου
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 200 ml ζεστό νερό
- 1 κ.γ. τοματοπελτέ
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. μάραθος, ψιλοκομμένος
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι