Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧταπόδι με πιπεριά Φλωρίνης και σάλτσα μουστάρδας
Ab logo
  • Χταπόδι με πιπεριά Φλωρίνης και σάλτσα μουστάρδας

Χταπόδι με πιπεριά Φλωρίνης και σάλτσα μουστάρδας

από #MadeWithAB
Χταπόδι με πιπεριά Φλωρίνης και σάλτσα μουστάρδας

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

4 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Χταπόδι με πιπεριά Φλωρίνης και σάλτσα μουστάρδας

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό, καθαρισμένο
  • 2 κ. σ. ξίδι
  • 250 ml λευκό κρασί
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λωρίδες
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. μουστάρδα με σπόρους
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ. γ. μπούκοβο
  • 1 κ. σ. ρίγανη ή θυμάρι, ξερό
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Χταπόδι Ελληνικό
    ~600 γρ
    ~19,95€/kg
    ~€11,97
    7242362
  • Ξίδι  400 ml
    400 ml
    1,2 Ε/ λιτ
    €0,48
    7130596
  • Οίνος Λευκός Sauvignon Blanc 750ml
    750 ml
    3,67 Ε/ λιτ
    €2,75
    7103005
  • Πιπεριές Τύπου Φλωρίνης Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063752
  • Ας μαγειρέψουμε

    Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό και το ξίδι. Το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά‘, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 4-5 λεπτά‘. Προσθέτουμε το χταπόδι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πάρει βράση και μετά από 2 λεπτά‘ προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ρίγανη, τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη ή το θυμάρι, το μπούκοβο, μπόλικο πιπέρι και μισό φλιτζάνι νερό. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και προσθέτουμε. Αφήνουμε το χταπόδι να βράσει για 30 λεπτά‘, μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα του. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Βραδινό
    Καλοκαίρι
    Κυρίως πιάτο
    • Χταπόδι με πιπεριά Φλωρίνης και σάλτσα μουστάρδας

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Χταπόδι Ελληνικό
    ~600 γρ
    ~19,95€/kg
    ~€11,97
    7242362
  • Ξίδι  400 ml
    400 ml
    1,2 Ε/ λιτ
    €0,48
    7130596
  • Οίνος Λευκός Sauvignon Blanc 750ml
    750 ml
    3,67 Ε/ λιτ
    €2,75
    7103005
  • Πιπεριές Τύπου Φλωρίνης Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063752