Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧταπόδι ραγού µε χυλοπιτάκι
Ab logo
  • Χταπόδι ραγού µε χυλοπιτάκι

Χταπόδι ραγού µε χυλοπιτάκι

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Πάσχα
Κυρίως πιάτο
Χταπόδι ραγού µε χυλοπιτάκι

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες

1 μερίδες
  • 1 lt νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκοµµένη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 1 κ. γ. κουρκουµά
  • 1 κ. γ. µαύρο πιπέρι, ψιλοτριµµένο
  • 500 g. χυλοπιτάκι Κορίνθου
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. ντοµάτα, σε κύβους

Ας μαγειρέψουμε

• Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη δάφνη και το πιπέρι να βράσουν. Προσθέ-τουμε το χταπόδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30-45’. • Βγάζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια. Κρατάμε το ζωμό στην άκρη. • Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι. Σοτάρουμε για 5’. Προσθέτουμε το χυλοπιτάκι και ανακατεύουμε να σοταριστεί για 5’. Ρίχνουμε τα κομμάτια του χταποδιού και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. • Προσθέτουμε τη τομάτατομάτα, την πιπεριά και το ζωμό από το χταπόδι. • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, μισοσκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15’. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο ζεστό νερό (έως 1½ φλ.). • Σβήνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε µε πετσέτα και αφήνουµε στην άκρη για 10’ να «τραβήξει» τα υγρά, πριν σερβίρουµε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Κυρίως πιάτο
  • Χταπόδι ραγού µε χυλοπιτάκι