Ας μαγειρέψουμε
Βράζετε το χταπόδι σε άφθονο αλατισμένο νερό με το ξίδι για 30-40 λεπτά. Όταν γίνει τρυφερό και μπορεί να τρυπηθεί με ένα πιρούνι, το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια.Παίρνετε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και το κρεμμυδάκι και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε και το σκόρδο ολόκληρο. Ρίχνετε το χταπόδι και ανακατεύετε καλά. Σβήνετε με το μισό κρασί. Αφήνετε να πάρει βράση και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, διαλύετε την μουστάρδα και το κέτσαπ στο υπόλοιπο κρασί, και το προσθέτετε στο χταπόδι. Ανακατεύετε, αλατίζετε και πιπερώνετε. Αφήστε το χταπόδι να βράσει για να πήξει η σάλτσα.