Χταπόδι στην λαδόκολλα με σκορδαλιά αμυγδάλου
από AB Food Stories

Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 6 μερίδες
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη σκορδαλιά)
- ξύσμα από λάιμ ή λεμόνι (για τη σκορδαλιά)
- φρέσκος μάραθος + δυόσμος (πάνω από τη σκορδαλιά)
- 1 φλ. ξίδι λευκό ή λεμόνι (για τη σκορδαλιά) + λίγο έξτρα για το σερβίρισμα
- 2 χοντρές φέτες χωριάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και στυμμένες (για τη σκορδαλιά)
- 1 φλ. νερό (για τη σκορδαλιά)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη σκορδαλιά)
- 3 φέτες πορτοκάλι
- 5 σκελίδες σκόρδο (για τη σκορδαλιά)
- 4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 kg χταπόδι
- 2 φλ. αμύγδαλα (για τη σκορδαλιά)
- 1 κουτ. σούπας καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα
- 1 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 φλ. ελαιόλαδο (για το χταπόδι) + 1 1/2 φλ. (για τη σκορδαλιά) + λίγο έξτρα (για το σερβίρισμα)
- 4 κουτ. σούπας ούζο
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη σκορδαλιά)
- ξύσμα από λάιμ ή λεμόνι (για τη σκορδαλιά)
- φρέσκος μάραθος + δυόσμος (πάνω από τη σκορδαλιά)
- 1 φλ. ξίδι λευκό ή λεμόνι (για τη σκορδαλιά) + λίγο έξτρα για το σερβίρισμα
- 2 χοντρές φέτες χωριάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και στυμμένες (για τη σκορδαλιά)
- 1 φλ. νερό (για τη σκορδαλιά)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη σκορδαλιά)
- 3 φέτες πορτοκάλι
- 5 σκελίδες σκόρδο (για τη σκορδαλιά)
- 4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 kg χταπόδι
- 2 φλ. αμύγδαλα (για τη σκορδαλιά)
- 1 κουτ. σούπας καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα
- 1 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες