facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧταποδομακαροναδα Φούρνου
Ab logo
  • Χταποδομακαροναδα Φούρνου
Χταποδομακαροναδα Φούρνου

Χταποδομακαροναδα Φούρνου

από PESCANOVA
Μέτρια
>60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι PESCANOVA
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 3 καρότα, τριμμένα
  • 4 ώριμες ντομάτες, τριμμένς στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 400 ml νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ σπαγγέτι νο 6
  • 1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι PESCANOVA
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 3 καρότα, τριμμένα
  • 4 ώριμες ντομάτες, τριμμένς στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 400 ml νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ σπαγγέτι νο 6

Ας μαγειρέψουμε

Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε για περίπου 30’, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκατοστών. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, τα καρότα και τις πιπεριές. Μόλις ξανθίσουν τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για ακόμη 3 λεπτά. Σβήνουμε με το νερό και συμπληρώνουμε με τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 30’. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι al dente σε αλατισμένο νερό και σουρώνουμε. Αδειάζουμε σε ταψί φούρνου τα ζυμαρικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα χταποδιού. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 8’ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180o C.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Νηστίσιμα
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 100gr
    100 γρ
    12,5 €/ κιλ
    €1,25
    7471934
  • Χταπόδι Πλοκάμι 600g
    600 γρ
    30,98 €/ κιλ€18,59
    24,78 €/ κιλ
    €14,87
    7578421
  • Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Συσκευασμένα
    Το προϊόν είναι προσωρινά μη διαθέσιμο
    7064216