Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧυλοπίτες µε µελιτζάνες και τοµάτες
Ab logo
  • Χυλοπίτες µε µελιτζάνες και τοµάτες

Χυλοπίτες µε µελιτζάνες και τοµάτες

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Πάσχα
Κυρίως πιάτο
Χυλοπίτες µε µελιτζάνες και τοµάτες

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες μεσαίου μεγέθους
  • 50 ml έ. π. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γ. τσίλι
  • 4 ντομάτες μεγάλες, σε κυβάκια
  • 500 g. χυλοπίτες
  • 200 g. μυζήθρα ξερή, σε φλοίδες
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ας μαγειρέψουμε

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. • Σε μια κατσαρόλα και σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις χυλοπίτες για 5’. Τις σουρώνουμε, τις ξεπλένουμε με νερό βρύσης και τις στραγγίζουμε καλά. • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι. • Λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας ώστε να καλύψει και τα πλαϊνά τοιχώματα και το αλείφουμε με το μείγμα αυγών. • Τσαλακώνουμε το δεύτερο φύλλο, το βουτάμε στο μπολ με το μείγμα αβγών να βραχεί καλά και το απλώνουμε μέσα στο πυρέξ, έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο. Κάνουμε το ίδιο και με το τρίτο φύλλο. • Απλώνουμε τις χυλοπίτες πάνω στα φύλλα και καλύπτουμε με τα τυριά. • Τσαλακώνουμε το τέταρτο και το πέμπτο φύλλο, το βουτάμε κι αυτό στο μπολ με το μείγμα αβγών και το απλώνουμε πάνω στις χυλοπίτες. Σκεπάζουμε με το έκτο φύλλο και αλείφουμε με το μείγμα αβγών. • Κόβουμε σε κομμάτια την πίτα και περιχύνουμε με όσο μείγμα αβγών έχει περισσέψει. Αφήνουμε το μπουρέκι να σταθεί για 10 λεπτά. • Ψήνουμε στη χαμηλή σχάρα του φούρνου για περίπου 20-30’, μέχρι να ροδίσει.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
  • Χυλοπίτες µε µελιτζάνες και τοµάτες