Crème chocolat με πορτοκάλι και cointreau
από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
1 στα 5Κλασική
Δείπνο για Δυο
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 250 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 70 γραμ. γάλα πλήρες
- 6 κρόκος αυγού
- 60 γρ. cointreau
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 80 γρ. ζάχαρη
- κακάο για πασπάλισμα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7148545
7078311
7128101
7082725
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε πάνω από αυτή την κρέμα γάλακτος και το γάλα αφού προηγουμένως τα έχουμε ζεστάνει μέχρι το σημείο βρασμού. Αφήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε σιγά-σιγά για να πετύχουμε μια λεία κρέμα. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους αρκετά καλά και τους ρίχνουμε μέσα στην κρέμα σοκολάτας. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε και το cointreau με το πορτοκάλι. Γεμίζουμε ατομικά πυρίμαχα μπολ και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί με νερό. Ψήνουμε στο μπεν-μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-1700C για 10-12 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, στο κέντρο η κρέμα πρέπει να είναι ελαφρώς ρευστή. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κακάο. Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Δείπνο για Δυο
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7148545
7078311
7128101
7082725
Για δες 4 ακόμη προϊόντα