Δροσάτο ντιπ, με γιαούρτι, αγγούρι και μυρωδικά, σαν τζατζίκι (για κεφτεδάκια και λαχανικά τεμπούρα)
από #MadeWithAB
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Άλλη
Σάλτσες/Ντιπς

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες
- 1 μεγάλο αγγούρι
- 2 φλ. γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος (ή δυόσμος)
- 1 φλ. ψιλοκομμένος βασιλικός
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Ας μαγειρέψουμε
1. Κόβουμε το αγγούρι σε μικρά καρεδάκια, τα αλατίζουμε, τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30’
2. Τα ξεπλένουμε με νερό και τα ταμπονάρουμε καλά σε χαρτί κουζίνας.
3. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο (ή δυόσμο), το βασιλικό, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο.
4. Σερβίρουμε το ντιπ κρύο (διατηρείται στο ψυγείο έως 48 ώρες).
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Άλλη
Βραδινό
Όλες οι εποχές
Σάλτσες/Ντιπς