Easy
από Σιμόνη Καφίρη
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες
- 160 γρ. μαργαρίνη
- Σουσάμι (για την επικάλυψη)
- Καυτερή πάπρικα (προαιρετικά) (για την επικάλυψη)
- Αμύγδαλα ασπρισμένα, χονδροαλεσμένα (για την επικάλυψη)
- 3 κουταλάκια σπασμένο ροζ πιπέρι
- 2 κουταλιές τριμμένο βασιλικό
- 60 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας ή παρμεζάνα, τριμμένη
- 100 γρ. ωμά φιστίκια, αλεσμένα σε πούδρα
- 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, αλεσμένα σε πούδρα
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 αβγά
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 4 κουταλιά ελαιόλαδο
- Ασπράδι ελαφρά χτυπημένο (για την επικάλυψη)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7144851
7064748
7064459
7088478
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, τα ζυμώνετε και τα πλάθετε σε μια μπάλα. Την τυλίγετε σε μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Την πλάθετε κατόπιν σε λεπτά μπαστουνάκια με μήκος 10 εκατοστά περίπου. Ανακατεύετε σε πιάτο αμύγδαλα, σουσάμι και πάπρικα, αλείφετε τα μπαστουνάκια με ασπράδι και τα ρολάρετε στο μίγμα του σουσαμιού. Τοποθετείτε τα κριτσίνια σε ταψί σκεπασμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί. Με το ίδιο μίγμα μπορείτε να φτιάξετε και μπισκοτάκια. Αφού αφήσετε την ζύμη στο ψυγείο, την πλάθετε σε λεπτές φραντζολίτσες, τις κόβετε σε φέτες με πάχος 1 εκ., τις αλείφετε με το ασπράδι και τις πασπαλίζετε με το μίγμα της επικάλυψης. Τις τοποθετείτε σε ταψί σκεπασμένο με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7144851
7064748
7064459
7088478
Για δες 4 ακόμη προϊόντα