Ελάφι κοκκινιστό
από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δυσκολία
ΔύσκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
4 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1/2 κιλό σπάλα από ελάφι κομμένο σε μερίδες
- 1 πρέζα κύμινο
- 3 κόκκοι πιπέρι μαύρο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι μαύρο
- 3 σπυριά μπαχάρι
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 1/2 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 4 καρότα
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 4 μέτρια κρεμμύδια
- 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
- 6 μεγάλες τομάτες τριμμένες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064486
7064465
7064442
7064496
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα ευρύχωρο γυάλινο μπολ αναμειγνύουμε την τριμμένη τομάτα με το τοματοπελτέ. Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε χονδρές ροδέλες, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, εκτός από το αλάτι και το τριμμένο μαύρο πιπέρι.Ακουμπάμε το κρέας επάνω στα μπαχαρικά και τα λαχανικά και περιχύνουμε με το κρασί,τόσο ώστε να σκεπαστεί το κρέας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο.Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα καθώς και τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει και να σχηματίσει μια κρούστα. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τοποθετούμε το κρέας σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος. Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λαχανικά μας. Σβήνουμε με τη μαρινάδα και βράζουμε τη σάλτσα μας για 10- 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα λαχανικών. Προσθέτουμε το αλάτι και το τριμμένο μαυρο πίπερο. Σκεπάζουμε το πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στους 200-220oC σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 3 ώρες.
Χρόνος προετοιμασίας:
30 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος:
3 ώρες περίπουΧρόνος μαριναρίσματος:
24 ώρεςΑξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064486
7064465
7064442
7064496
Για δες 4 ακόμη προϊόντα