Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΕλληνική μακαρονοσαλάτα
Ab logo
  • Ελληνική μακαρονοσαλάτα

Ελληνική μακαρονοσαλάτα

από MISKO
Ελληνική μακαρονοσαλάτα

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

2 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Ελληνική μακαρονοσαλάτα

Θα χρειαστώ υλικά για 2 μερίδες

2 μερίδες
  • 4 ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 8 ελιές χωρίς κουκούτσι σε κομματάκια
  • 4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 6 κριθαρένια παξιμάδια σπασμένα
  • 200 g ξινομυζήθρα θρυμματισμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 500 g Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO

Ας μαγειρέψουμε

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Σε μπολ τρίβουμε τις τομάτες με χονδρό τρίφτη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κάππαρη, τις ελιές, τα φυλλαράκια ρίγανης, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 6 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα σπασμένα παξιμάδια και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν τα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως με θρυμματισμένη ξινομυζήθρα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο από πάνω, σε κάθε πιάτο.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Μεσογειακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
  • Ελληνική μακαρονοσαλάτα