facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΕξοχικό αρνάκι σε φύλλο κρούστας
Ab logo
  • Εξοχικό αρνάκι σε φύλλο κρούστας
Εξοχικό αρνάκι σε φύλλο κρούστας

Εξοχικό αρνάκι σε φύλλο κρούστας

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δύσκολη
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 1,5 κιλά αρνάκι γάλακτος μπούτι (μέτρια κομμάτια χωρίς κόκκαλο)
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1,5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 πατάτες μέτριες βρασμένες σε κύβους
  • 1/4 κιλό αρακά βρασμένο
  • 300 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κύβους
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο (για το φύλλο)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για το φύλλο)
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
  • 1,5 κιλά αρνάκι γάλακτος μπούτι (μέτρια κομμάτια χωρίς κόκκαλο)
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1,5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 πατάτες μέτριες βρασμένες σε κύβους
  • 1/4 κιλό αρακά βρασμένο
  • 300 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κύβους
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο (για το φύλλο)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για το φύλλο)
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί

Ας μαγειρέψουμε

Σοτάρετε το αρνάκι στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τη ρίγανη και ένα φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά. Σε ένα μπολ ενώνετε τον βρασμένο αρακά με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Αφού το αρνάκι ψηθεί και μαλακώσει εντελώς το τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Βάζετε δυο φύλλα κρούστας το ένα επάνω στο άλλο και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος. Περνάτε το κάτω και το επάνω φύλλο με λίγο από το μίγμα ελαιόλαδο – βούτυρο. Βάζετε στην πάνω αριστερή άκρη δυο μπουκιές κρέας, τρία κομματάκια πατάτα και μια κουταλιά της σούπας αρακά με 2 κομματάκια κεφαλογραβιέρα. Διπλώνετε σε τρίγωνο σχήμα τα πιτάκια και τα ακουμπάτε επάνω σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί. Συνεχίζετε φτιάχνοντας πιτάκια και με την υπόλοιπη γέμιση. Ψήνετε στους 180οC για 20-25 λεπτά. Σερβίρετε τα εξοχικά κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Απεριτίφ/Χωνευτικά

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064310
  • Κρεμμύδια Χλωρά Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064229
  • Πατάτες Νάξου ΠΓΕ Συσκευασμένες
    Το προϊόν είναι προσωρινά μη διαθέσιμο
    7222810