Εξωτικά κεμπάπ με τζίντζερ, λαϊμ και σουσάμι
από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
BBQ
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- μικρές αραβικές πίτες κομμένες σε λωρίδες, αλατισμένες και ελαφρά ψημένες στο φούρνο
- 200 γρ. γιαούρτι πρόβειο (για το ντιπ)
- 1 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο (για το ντιπ)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψημένες
- 1 χτυπημένο αβγό
- 20 γρ. τζίντζερ κομμένο σε φετούλες
- 40 γρ. καρύδα τριμμένη
- 60 γρ. σουσάμι και λίγο για πασπάλισμα
- 3 κουταλιές σούπας γάλα καρύδας
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λάιμ
- 1/2 λάιμ (ξύσμα και χυμός) (για το ντιπ)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7152399
7149888
7062958
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Αναμιγνύουμε το σουσάμι με την καρύδα, προσθέτουμε το γάλα καρύδας, την πούλπα του σκόρδου, το χτυπημένο αβγό και το τζίντζερ και ενώνουμε με τον κιμά. Προσθέτουμε το χυμό λάιμ και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε με το χέρι για 5 - 10 λεπτά.Πλάθουμε μακρουλά μακρόστενα κεμπάπ (10 εκ. περίπου) και τα περνάμε σε καλαμάκια. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα σκεπασμένα. Ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο για 15 - 20 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τα υλικά για το ντιπ. Σερβίρουμε τα κεμπάπ με το ντιπ γιαουρτιού και πιτούλες.Από τον Κωνσταντίνο Μπάρδη
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
BBQ
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7152399
7149888
7062958
Για δες 4 ακόμη προϊόντα