Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΕύκολα κρουασάν σοκολάτας
Ab logo
  • Εύκολα κρουασάν σοκολάτας

Εύκολα κρουασάν σοκολάτας

από Nestle dessert

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

5 στα 5
Χωρίς Γλουτένη
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Εύκολα κρουασάν σοκολάτας

Θα χρειαστώ υλικά για 12 μερίδες

12 μερίδες
  • 1 κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα
  • λίγο γάλα
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. κακάο
  • Αλάτι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127
  • ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ 500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7071882
  • ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ 500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7071882
  • Κουβερτούρα Dessert Πραλίνα 170g
    200 γρ
    11,5 Ε/ κιλ
    €2,30
    7076028
  • Ας μαγειρέψουμε


    1. Χτυπήστε στο μίξερ με το φτερό το τυρί και το βούτυρο για 2-3 λεπτά και όταν αφρατέψουν προσθέστε το αλεύρι που το έχετε αναμείξει με το αλάτι και τον κουρκουμά.
    2. Το αλεύρι δεν θέλει πολύ χτύπημα. Ίσα ίσα να απορροφηθεί από τη ζύμη. Η ζύμη είναι πάρα πολύ μαλακή.
    3. Φτιάξτε με τη ζύμη 1 μπάλα, κλείστε τη σε μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Μέχρι να κρυώσει το ζυμάρι , ανακατέψτε τα υλικά για τη γέμιση και αφήστε τη στην άκρη σε ένα μπολ.
    4. Όταν η ζύμη έχει ξεκουραστεί με τη βοήθεια αρκετού αλευριού και ενός πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε ένα περίπου ορθογώνιο φύλλο διαστάσεων 30 Χ 40 εκ.
    5. Κρατήστε τη μεγάλη του διάσταση παράλληλη στον πάγκο της κουζίνας σας.
    6. Σκορπίστε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου εκτός από 2 εκ από την πάνω μεριά του φύλλου. Το σημείο αυτό το αλείφετε με λίγο νερό. Τυλίξτε σε σφιχτό ρολό.
    7. Αν θέλετε βάλτε το ρολό στο ψυγείο για μια ώρα μέχρι να σφίξει. Επίσης μπορείτε να το αφήσετε σκεπασμένο με μεμβράνη μέχρι 2 ημέρες και μετά να το κόψετε για να έχετε ολόφρεσκα κρουασάν τη στιγμή που επιθυμείτε. Κόψτε σε φέτες πάχους 2 εκ..
    8. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C με αέρα και βάλτε τις φέτες όρθιες σε ένα ταψάκι που έχετε στρώσει με λαδόκολλα.

    9. Αλείψτε την πάνω επιφάνεια με γάλα ή με το αυγό και αν θέλετε σκορπίστε και λίγη καστανή ζάχαρη από πάνω.
    10. Ψήστε για 20-25 λεπτά. Βγάλτε τα κρουασανάκια γρήγορα από το ταψί γιατί αλλιώς κολλάνε λόγω της ζάχαρης που καραμελώνει.
 Αφήστε να κρυώσουν λίγο και καταναλώστε τα.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Χωρίς Γλουτένη
    Καθημερινές συνταγές
    Γλυκό
    Όλες οι εποχές
    Γλυκό
    • Εύκολα κρουασάν σοκολάτας

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127
  • ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ 500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7071882
  • ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ 500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7071882
  • Κουβερτούρα Dessert Πραλίνα 170g
    200 γρ
    11,5 Ε/ κιλ
    €2,30
    7076028