Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΕύκολη καρυδόπιτα με ελαιόλαδο και μέλι (χωρίς ζάχαρη)
Ab logo
  • Εύκολη καρυδόπιτα με ελαιόλαδο και μέλι (χωρίς ζάχαρη)

Εύκολη καρυδόπιτα με ελαιόλαδο και μέλι (χωρίς ζάχαρη)

από REAL FAMILY FOOD

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Πρωινό
Γλυκό
Εύκολη καρυδόπιτα με ελαιόλαδο και μέλι (χωρίς ζάχαρη)

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 1/4 φλυτζάνι θυμαρίσιο μέλι Η ΑΒ κοντά στην Ελληνική γη
  • καρύδια χοντροκομμένα (για το σερβίρισμα)
  • 60 γρ αλεύρι σιταριού ολικής άλεσης Θεσσαλίας Η ΑΒ κοντά στην Ελληνική γη
  • 100 γρ καρύδια αλεσμένα σε σκόνη
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 120 γρ αλεύρι σιταριού για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλυτζάνι γάλα
  • 3 αβγά
  • 1 φλυτζάνι νερό (για το σιρόπι)
  • 3/4 φλυτζάνι μέλι θυμαρίσιο μέλι Η ΑΒ κοντά στην Ελληνική γη (για το σιρόπι)
  • 1/2 ξυλάκι κανέλας (για το σιρόπι)
  • 2,5 καρφάκια γαρύφαλλο (για το σιρόπι)
  • φλούδα ½ λεμονιού (για το σιρόπι)
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού (για το σιρόπι)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά

Ας μαγειρέψουμε

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ανακατεύουμε σε ένα σκεύος το αλεύρι, τα καρύδια, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού.
2. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το γάλα και τα αβγά.
3. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά, τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα τσέρκι (διαμέτρου 20-22 εκ) που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
4. Ψήνουμε την καρυδόπιτα για 30-40’ (χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο για 20’).
5. Βγάζουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και τρυπάμε την επιφάνειά της με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι.
6. Όταν κρυώσει η καρυδόπιτα φτιάχνουμε το σιρόπι, ρίχνοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το μέλι, τα μπαχαρικά, τη φλούδα και το χυμό λεμονιού.
7. Βράζουμε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά για 15’, περιχύνουμε την κρύα καρυδόπιτα και την αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι.
8. Ξεφορμάρουμε την καρυδόπιτα και την πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια!

 

Πηγή:

REAL FAMILY FOOD http://www.realfamilyfood.com/
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Πρωινό
Άλλο
Φθινόπωρο
Γλυκό
  • Εύκολη καρυδόπιτα με ελαιόλαδο και μέλι (χωρίς ζάχαρη)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά