facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΕύκολη σπανακόπιτα με μυρωδικά και φέτα (τραγανό φύλλο)
Ab logo
  • Εύκολη σπανακόπιτα με μυρωδικά και φέτα (τραγανό φύλλο)
Εύκολη σπανακόπιτα με μυρωδικά και φέτα (τραγανό φύλλο)

Εύκολη σπανακόπιτα με μυρωδικά και φέτα (τραγανό φύλλο)

από Γεύσεις εποχής
Μέτρια
>60'
4/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα (Γέμιση)
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας τραχανά ή σιμιγδάλι (Γέμιση)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Γέμιση)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό (Γέμιση)
  • 1/2 φλ. Ελαιόλαδο (Γέμιση)
  • 300 γρ. φέτα ώριμη σκληρή (Γέμιση)
  • 2 αβγά (Γέμιση)
  • 1 ματσάκι τρυφερά φρέσκα κρεμμυδια ψιλοκομμένα (Γέμιση)
  • 1/2 ματσάκι άνιθο (Γέμιση)
  • 2 φλ. Αλεύρι χωρίατικο (Χυλός για τη ζύμη)
  • 700 γρ. σπανάκι (Γέμιση)
  • φλ νερό (Χυλός για τη ζύμη)
  • 1 φλ. Σιμιγδάλι ψιλό (Χυλός για τη ζύμη)
  • 1,5 φλ. Ελαιόλαδο (Χυλός για τη ζύμη)
  • αλάτι (Χυλός για τη ζύμη)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 200γρ. (Χυλός για τη ζύμη)
  • 1 καλαμποκάλευρο (Χυλός για τη ζύμη)
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα (Γέμιση)
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας τραχανά ή σιμιγδάλι (Γέμιση)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Γέμιση)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό (Γέμιση)
  • 1/2 φλ. Ελαιόλαδο (Γέμιση)
  • 300 γρ. φέτα ώριμη σκληρή (Γέμιση)
  • 2 αβγά (Γέμιση)
  • 1 ματσάκι τρυφερά φρέσκα κρεμμυδια ψιλοκομμένα (Γέμιση)
  • 1/2 ματσάκι άνιθο (Γέμιση)
  • 2 φλ. Αλεύρι χωρίατικο (Χυλός για τη ζύμη)
  • 700 γρ. σπανάκι (Γέμιση)
  • φλ νερό (Χυλός για τη ζύμη)
  • 1 φλ. Σιμιγδάλι ψιλό (Χυλός για τη ζύμη)
  • 1,5 φλ. Ελαιόλαδο (Χυλός για τη ζύμη)
  • αλάτι (Χυλός για τη ζύμη)

Ας μαγειρέψουμε

Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 5'-10'. Τα στείβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη φέτα, τα κρεμμύδια, το πράσο, τα μυρωδικά, τα αβγά, τον τραχανά, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά. Σε μπολ βάζουμε τα αλεύρια, το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, το λάδι, το αλάτι και 2 φλ. νερό, ωστέ να γίνει πηχτός χυλός για τη ζύμη μας. Σε λαδωμένο ρυχό ταψί 40 εκ.- 42 εκ., στρώνουμε με το κουτάλι τα 2/3 του χυλόυ. Απλώνουμε τη γέμιση και απαλά τη πατάμε με τα δάχτυλα. Στο χυλό που έχει απομείνει ρίχνουμε 1/2 φλυτζάνι νερό και ανακατεύουμε να αραιώση η υφή του. Περιχύνουμε τη πίτα με τον χυλό. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 °C σε αέρα ή αντιστάσεις για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά. Είναι σημαντικό η πίτα μας να είναι πολύ λεπτή σε πάχος για να ξεροψηθεί και αν γίνει τραγανός ο χυλός σχηματίζοντας ένα μοναδικό σε υφή και γεύση, φύλλο.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Φθινόπωρο
Ορεκτικό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Αλεύρι Καλαμποκιού 1 kg
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070983
  • Γιαούρτι Στραγγιστό 10% Λιπαρά 3x200g
    600 γρ
    2,92 €/ κιλ
    €1,75
    7129947
  • Σιμιγδάλι Ψιλό 500g
    500 γρ
    1,5 €/ κιλ
    €0,75
    7067683