Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΕύκολη σπανακόπιτα με μυρωδικά και φέτα (τραγανό φύλλο)
Ab logo
  • Εύκολη σπανακόπιτα με μυρωδικά και φέτα (τραγανό φύλλο)

Εύκολη σπανακόπιτα με μυρωδικά και φέτα (τραγανό φύλλο)

από Γεύσεις εποχής

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

4 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Ορεκτικό
Εύκολη σπανακόπιτα με μυρωδικά και φέτα (τραγανό φύλλο)

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα (Γέμιση)
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας τραχανά ή σιμιγδάλι (Γέμιση)
  • 1 καλαμποκάλευρο (Χυλός για τη ζύμη)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 200γρ. (Χυλός για τη ζύμη)
  • αλάτι (Χυλός για τη ζύμη)
  • 1,5 φλ. Ελαιόλαδο (Χυλός για τη ζύμη)
  • 1 φλ. Σιμιγδάλι ψιλό (Χυλός για τη ζύμη)
  • φλ νερό (Χυλός για τη ζύμη)
  • 700 γρ. σπανάκι (Γέμιση)
  • 2 φλ. Αλεύρι χωρίατικο (Χυλός για τη ζύμη)
  • 1/2 ματσάκι άνιθο (Γέμιση)
  • 1 ματσάκι τρυφερά φρέσκα κρεμμυδια ψιλοκομμένα (Γέμιση)
  • 2 αβγά (Γέμιση)
  • 300 γρ. φέτα ώριμη σκληρή (Γέμιση)
  • 1/2 φλ. Ελαιόλαδο (Γέμιση)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό (Γέμιση)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Γέμιση)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • 7129947
  • Αλεύρι Καλαμποκιού 1 kg
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070983
  • Ας μαγειρέψουμε

    Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 5'-10'. Τα στείβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη φέτα, τα κρεμμύδια, το πράσο, τα μυρωδικά, τα αβγά, τον τραχανά, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά. Σε μπολ βάζουμε τα αλεύρια, το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, το λάδι, το αλάτι και 2 φλ. νερό, ωστέ να γίνει πηχτός χυλός για τη ζύμη μας. Σε λαδωμένο ρυχό ταψί 40 εκ.- 42 εκ., στρώνουμε με το κουτάλι τα 2/3 του χυλόυ. Απλώνουμε τη γέμιση και απαλά τη πατάμε με τα δάχτυλα. Στο χυλό που έχει απομείνει ρίχνουμε 1/2 φλυτζάνι νερό και ανακατεύουμε να αραιώση η υφή του. Περιχύνουμε τη πίτα με τον χυλό. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 °C σε αέρα ή αντιστάσεις για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά. Είναι σημαντικό η πίτα μας να είναι πολύ λεπτή σε πάχος για να ξεροψηθεί και αν γίνει τραγανός ο χυλός σχηματίζοντας ένα μοναδικό σε υφή και γεύση, φύλλο.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Άλλο
    Φθινόπωρο
    Ορεκτικό
    • Εύκολη σπανακόπιτα με μυρωδικά και φέτα (τραγανό φύλλο)

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • 7129947
  • Αλεύρι Καλαμποκιού 1 kg
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070983