Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΕύκολο λαχματζούν σε αραβικές πίτες
Ab logo
  • Εύκολο λαχματζούν σε αραβικές πίτες

Εύκολο λαχματζούν σε αραβικές πίτες

από #MadeWithAB

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Ορεκτικό
Εύκολο λαχματζούν σε αραβικές πίτες

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 1/2 κ/γ κύμινο
  • 50 ml νερό (για το σερβίρισμα)
  • 1 λεμόνι (για το σερβίρισμα)
  • κόλιανδρος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος (για το σερβίρισμα)
  • μπούκοβο (για το σερβίρισμα)
  • 200 g στραγγιστό γιαούρτι (για το σερβίρισμα)
  • αλάτι
  • 2 κ/σ βούτυρο
  • 1/4 κ/γ κανέλα
  • 6 αραβικές πίτες
  • 1/4 κ/γ κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 3/4 κ/γ γλυκιά πάπρικα
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ/σ τοματοπελτές, αραιωμένος με 3 κ/σ νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 400 g κιμάς μοσχαρίσιος

Ας μαγειρέψουμε

1. Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τον κιμά και το σκόρδο μέχρι να καβουρδιστεί και να ψηθεί. 2. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το βούτυρο, τις πιπεριές, τον τοματοπελτέ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. 3. Ραντίζουμε τις πίτες με λίγο νερό, απλώνουμε σε λεπτή στρώση τον κιμά με κουτάλι, και ψήνουμε για 10΄ στο χαμηλότερο ράφι στους 170οC. 4. Αραιώνουμε το γιαούρτι με το νερό και προσθέτουμε λίγο μπούκοβο. 5. Σερβίρουμε το ζεστό λαχματζούν πασπαλισμένο με τον κόλιανδρο, συνοδεύουμε με το μείγμα γιαουρτιού και στύβουμε λίγο λεμόνι.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Ορεκτικό
  • Εύκολο λαχματζούν σε αραβικές πίτες