facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΕύκολο λαχματζούν σε αραβικές πίτες
Ab logo
  • Εύκολο λαχματζούν σε αραβικές πίτες
Εύκολο λαχματζούν σε αραβικές πίτες

Εύκολο λαχματζούν σε αραβικές πίτες

από #MadeWithAB
Εύκολη
31'- 60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 6 αραβικές πίτες
  • 400 g κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 κ/σ τοματοπελτές, αραιωμένος με 3 κ/σ νερό
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 3/4 κ/γ γλυκιά πάπρικα
  • 1/4 κ/γ κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 1/2 κ/γ κύμινο
  • 1/4 κ/γ κανέλα
  • 2 κ/σ βούτυρο
  • αλάτι
  • 200 g στραγγιστό γιαούρτι (για το σερβίρισμα)
  • μπούκοβο (για το σερβίρισμα)
  • κόλιανδρος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος (για το σερβίρισμα)
  • 1 λεμόνι (για το σερβίρισμα)
  • 50 ml νερό (για το σερβίρισμα)
  • 6 αραβικές πίτες
  • 400 g κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 κ/σ τοματοπελτές, αραιωμένος με 3 κ/σ νερό
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 3/4 κ/γ γλυκιά πάπρικα
  • 1/4 κ/γ κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 1/2 κ/γ κύμινο
  • 1/4 κ/γ κανέλα
  • 2 κ/σ βούτυρο
  • αλάτι
  • 200 g στραγγιστό γιαούρτι (για το σερβίρισμα)
  • μπούκοβο (για το σερβίρισμα)

Ας μαγειρέψουμε

1. Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τον κιμά και το σκόρδο μέχρι να καβουρδιστεί και να ψηθεί. 2. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το βούτυρο, τις πιπεριές, τον τοματοπελτέ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. 3. Ραντίζουμε τις πίτες με λίγο νερό, απλώνουμε σε λεπτή στρώση τον κιμά με κουτάλι, και ψήνουμε για 10΄ στο χαμηλότερο ράφι στους 170οC. 4. Αραιώνουμε το γιαούρτι με το νερό και προσθέτουμε λίγο μπούκοβο. 5. Σερβίρουμε το ζεστό λαχματζούν πασπαλισμένο με τον κόλιανδρο, συνοδεύουμε με το μείγμα γιαουρτιού και στύβουμε λίγο λεμόνι.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Ορεκτικό