Εύκολο τυρόγλυκο με πικάντικη σάλτσα μελιού και φρούτων
από Μυρσίνη Λαμπράκη

Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 10 μερίδες
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 5 κρόκος αυγού
- 300 ml κρέμα γάλακτος 35-40% λιπαρά
- 1/2 κιλό γλυκό μαλακό τυρί (ρικότα ή ανθότυρο)
- 110 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και τριμμένα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 μέτριο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα, κομμένα στα δύο
- 6 κ.σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας γλυκό κρασί (μοσχάτο Σάμου ή μαυροδάφνη)
- 2 ξυλάκι κανέλας
- 1 μικρή πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 5 κρόκος αυγού
- 300 ml κρέμα γάλακτος 35-40% λιπαρά
- 1/2 κιλό γλυκό μαλακό τυρί (ρικότα ή ανθότυρο)
- 110 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και τριμμένα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 μέτριο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα, κομμένα στα δύο
- 6 κ.σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας γλυκό κρασί (μοσχάτο Σάμου ή μαυροδάφνη)
- 2 ξυλάκι κανέλας
- 1 μικρή πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο