Εύκολο τυρόγλυκο με πικάντικη σάλτσα μελιού και φρούτων
από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 10 μερίδες
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 μικρή πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2 ξυλάκι κανέλας
- 2 κουταλιές της σούπας γλυκό κρασί (μοσχάτο Σάμου ή μαυροδάφνη)
- 6 κ.σούπας μέλι
- 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα, κομμένα στα δύο
- 1 μέτριο αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 100 γρ. ζάχαρη
- 110 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και τριμμένα
- 1/2 κιλό γλυκό μαλακό τυρί (ρικότα ή ανθότυρο)
- 300 ml κρέμα γάλακτος 35-40% λιπαρά
- 5 κρόκος αυγού
- 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064746
7064467
7064511
7064498
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC. Αναμιγνύουμε το τυρί με την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους των αβγών, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε σε μια φαρδιά και ρηχή φόρμα την οποία έχουμε «ντύσει» με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά.Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει για 24 ώρες στο ψυγείο. Ρίχνουμε τα φρούτα σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι μαζί με το μέλι και το κρασί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 10 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε τρίγωνα κομμάτια περιχυμένο με μια κουταλιά από τη σάλτσα των φρούτων.
Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος:
1 ώρα περίπουΑξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064746
7064467
7064511
7064498
Για δες 4 ακόμη προϊόντα