facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ab logo
  • ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

από AB FOODSTORIES
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

10 μερίδες
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας για μπακλαβά
  • 400 γρ. ταχίνι πορτοκάλι
  • 100 γρ. σησαμέλαιο
  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • φλούδες από 1 πορτοκάλι
  • 1 γλυκόζη
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας για μπακλαβά
  • 400 γρ. ταχίνι πορτοκάλι
  • 100 γρ. σησαμέλαιο
  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • φλούδες από 1 πορτοκάλι
  • 1 γλυκόζη

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το σησαμέλαιο. Κόβουμε το φύλλο κρούστας στη μέση. Για το κάθε ένα ρολό θα χρησιμοποιήσουμε τέσσερα φύλλα. Παίρνουμε το ένα φύλλο και με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα του ταχινιού, από πάνω βάζουμε το δεύτερο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία. Στο τέταρτο φύλλο πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Λαδώνουμε ένα ταψί μακρόστενο και βάζουμε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο, να σφίξουν τα ρολά για να μπορέσουμε να τα κόψουμε. Κόβουμε τα ρολά κατά το μήκος τους και λίγο λοξά. Ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 150° C για 50-60'. ΣΙΡΟΠΙ: Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τις φλούδες πορτοκαλιού και τη γλυκόζη για 5' . Αφαιρούμε το πορτοκάλι, βγάζουμε τις φλογέρες απ’ τον φούρνο και σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Άλλη
Σνακ
Σνακς