Ας μαγειρέψουμε
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα fusilli μέχρι να είναι al dente. Όση ώρα βράζουν τα fusilli, τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης και την πράσινη πιπεριά για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε τα κρεατικά από το BBQ μαζί με τα τοματίνια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτετε τη σάλτσα τομάτας, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τα fusilli μαζί με λίγο από το νερό που έβραζαν και ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει η μακαρονάδα. Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο από πάνω.