facebook-pixel
Ab logo
  • Φαγκρί στη Σχάρα
Φαγκρί στη Σχάρα

Φαγκρί στη Σχάρα

από AB MASTERY
Μέτρια
31'- 60'
4/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 8 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 4 ψάρια
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 8 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 4 ψάρια

Ας μαγειρέψουμε

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και αλατίζουμε τις κοιλιές τους εσωτερικά. Αλείφουμε με ελαιόλαδο, γεμίζουμε κάθε ψάρι με ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και τα αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο. Τοποθετούμε τα ψάρια στη σχάρα, αφού πρώτα την έχουμε λαδώσει καλά. Το ίδιο κάνουμε και στα ψάρια μας. Κάθε μερικά λεπτά ανασηκώνουμε τα ψάρια, για να μην κολλήσουν στη σχάρα.

Για ψάρια μεγέθους ενός κιλού, θα χρειαστούμε περίπου 15’ για κάθε πλευρά. Ενώ για ψάρια 500 γρ. περίπου 10’, για κάθε πλευρά. Αν δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία στη χρήση της ψησταριάς, χρησιμοποιούμε σχάρα χειρός με 2 μέρη, για να μη διαλυθούν τα ψάρια μας.

Για το λαδολέμονο
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι και χτυπάμε. Περιχύνουμε στα ζεστά ψάρια και σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα της αρεσκείας μας. Επιπλέον, πασπαλίζουμε με φρέσκο δεντρολίβανο.

 

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Μεσογειακή
Κλασική
Άλλη
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7136110
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 λιτ
    9,4 €/ λιτ
    €9,40
    7143658
  • Δενδρολίβανο Συσκευασμένο 25 gr
    25 γρ
    74,4 €/ κιλ
    €1,86
    7133892