Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΦακές με ανάμεικτο τουρσί σταμναγκάθι, κρεμμύδι και καρότο
Ab logo
  • Φακές με ανάμεικτο τουρσί σταμναγκάθι, κρεμμύδι και καρότο

Φακές με ανάμεικτο τουρσί σταμναγκάθι, κρεμμύδι και καρότο

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Χορτοφαγική
Πάσχα
Κυρίως πιάτο
Φακές με ανάμεικτο τουρσί σταμναγκάθι, κρεμμύδι και καρότο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 350 ml ξίδι
  • 5 κ. γ. ζάχαρη
  • 150 ml νερό
  • 2 κ. γ. αλάτι
  • 1 κ. γ. μαραθόσπορο
  • 1 κ. γ. γλυκάνισο
  • 7 κρεμμύδια του στιφάδο, σε φέτες κυδωνάτες
  • λίγες τρυφερές κορφές από άνηθο και μάραθο
  • 2 καρότα, σε μπαστουνάκια
  • 500 g. σταμναγκάθι, καθαρισμένο
  • 500 φακές
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 2 φλούδες πορτοκαλιού
  • 1 ντομάτα, σε μικρούς κύβους
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5 ολόκληρες σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml ξίδι
  • 1 πιπεριά, σε μικρούς κύβους
  • πιπέρι
  • αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

• Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ξίδι με το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το σταμναγκάθι και το τραβάμε με πιρούνι αμέσως για να μην ψηθεί. Το ξεπλένουμε και το αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξει. • Μέσα στο νερόξιδο που βράζει, ρίχνουμε το μαραθόσπορο, το γλυκάνισο και αποσύρουμε από την φωτιά. • Χωρίζουμε τα φύλλα του κρεμμυδιού και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα καρότα, τον άνηθο και το μάραθο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. • Τότε ρίχνουμε μέσα το σταμναγκάθι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 2 -3 μέρες, να μαριναριστούν και να πάρουν τα αρώματα. • Σε κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματίζουμε τις φακές για 1-2’ και τις ξεπλένουμε. • Τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό και τη δάφνη, τις φλούδες πορτοκαλιού και το σκόρδο και τις βράζουμε, φροντίζοντας να μην παραβράσουν. Όταν είναι έτοιμες, πετάμε τη δάφνη, τις φλούδες πορτοκαλιού και το σκόρδο, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. • Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό, την πιπεριά και τη τομάτατομάτα, τις φακές και ανακατεύουμε. • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. • Σερβίρουμε στο κέντρο του πιάτου τα τουρσιά, τις φακές γύρω- γύρω και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Χορτοφαγική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Κυρίως πιάτο
  • Φακές με ανάμεικτο τουρσί σταμναγκάθι, κρεμμύδι και καρότο