Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΦακές με κάρυ και ρύζι μπασμάτι
Ab logo
  • Φακές με κάρυ και ρύζι μπασμάτι

Φακές με κάρυ και ρύζι μπασμάτι

από #MadeWithAB

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Vegan
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Φακές με κάρυ και ρύζι μπασμάτι

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 300 g φακές
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ/γ φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κ/γ κουρκουμά
  • 1 κ/γ κάρυ σκόνη
  • 1/2 κ/γ πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κ/γ κύμινο
  • 40 ml ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 250 g τοματάκια σε κονσέρβα
  • 300 ml κρέμα καρύδας
  • 400 ml καυτός ζωμός λαχανικών
  • αλάτι
  • ρύζι μπασμάτι βρασμένο
  • φρέσκος κόλιανδρος

Ας μαγειρέψουμε

1. Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό για 10’και τις στραγγίζουμε. 2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τρίβουμε το τζίντζερ. 3. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις φακές για 3’. 4. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά συνεχίζοντας το σοτάρισμα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τις τομάτες και λίγο αλάτι, καθώς τα μπαχαρικά έχουν έντονη γεύση. 5. Βράζουμε τις φακές μέχρι να χυλώσουν, αποσύρουμε και όσο είναι καυτές προσθέτουμε την κρέμα καρύδας. 6. Σερβίρουμε τις φακές με το ρύζι μπασμάτι και τον κόλιανδρο.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Vegan
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • Φακές με κάρυ και ρύζι μπασμάτι