Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ψήνουμε το ψωμί για λίγα λεπτά, να φρυγανιστεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο ελαιόλαδο το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά, ανακατεύουμε απαλά να σοταριστούν για 2 λεπτά και ρίχνουμε και τις φακές. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, αλλά να μη λιώσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον νερό. Ρίχνουμε τον άνηθο, λίγο πιπέρι και αδειάζουμε σε ένα πυρέξ. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε το φαγητό για περίπου 20-25 λεπτά. Φτιάχνουμε ένα αγαπημένο παιδικό σχέδιο με το φαγητό σε κάθε πιάτο, θρυμματίζουμε σε ψίχουλα το ψημένο ψωμί πάνω στο σχέδιο και σερβίρουμε.