Φακοκεφτέδες
από #MadeWithAB
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 2 κούπες βρασμένες φακές
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 αβγό
- 1/2 κ. γ. ρίγανη
- 2 κ. σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού τοματοπελτές
- 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι
Ας μαγειρέψουμε
1. Βάζουμε στο μούλτι τις φακές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αβγό, τον τοματοπελτέ, τη ρίγανη και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και ξαναχτυπάμε για 1’. 3. Πλάθουμε τους φακοκεφτέδες σε μικρά μπαλάκια και τα καλύπτουμε με τριμμένη φρυγανιά. 4. Ψήνουμε τους φακοκεφτέδες σε ένα ταψί , στρωμένο με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο για 15’ να ροδίσουν, στους 170ΟC με αέρα.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο