Ab logo
  • Farfalle alla Norma

Farfalle alla Norma

Η ΑΒ Βασιλόπουλος και ο chef Marko Rossi σας ταξιδεύουν στην Ιταλία με τα ζυμαρικά Cucina Bella και μία παραδοσιακή συνταγή - Farfalle alla Norma

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Farfalle alla Norma

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 400 g CUCINA BELLA FARFALLE
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 κονσέρβα τομάτας κονκασέ (400g)
  • φρέσκος βασιλικός
  • μικρό μοτσαρελάκι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΦΙΟΓΚΑΚΙ 500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7341711
  • Μελιτζάνες Άργους Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063842
  • Σκόρδα Ξερά Δίχτυ Ελληνικά
    2,09 Ε/ τεμ
    €2,09
    7064241
  • Τομάτα Στον Τρίφτη 500 gr
    500 γρ
    1,2 Ε/ κιλ
    €0,60
    7070538
  • Ας μαγειρέψουμε

    1. Τρίβουμε τις τομάτες (αφαιρώντας το κοτσάνι), τις σιγοβράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη για περίπου 20’, μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους, και αποσύρουμε από τη φωτιά. 2. Κόβουμε την μελιτζάνα σε κύβους 1-2εκ., την αλατίζουμε και την αφήνουμε να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι για 10’. 3. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. 4. Ζεσταίνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο, χωρίς να πάρει έντονο χρώμα. 5. Προσθέτουμε τη σάλτσα φρέσκιας τομάτας και βράζουμε για 12’ σε μέτρια θερμοκρασία. 6. Ψιλοκόβουμε μία χούφτα βασιλικό και τον προσθέτουμε στη σάλτσα. 7. Παράλληλα, σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τις μελιτζάνες για να αφαιρέσουμε το επιπλέον αλάτι και τα πολλά υγρά. 8. Ζεσταίνουμε καλά ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μισές μελιτζάνες μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, έντονο χρώμα. 9. Μόλις είναι έτοιμες, τις αφαιρούμε, τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες. 10. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο για να διατηρηθούν al dente. 11. Με μία τρυπητή κουτάλα σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στη σάλτσα τομάτας, μαζί με τις μελιτζάνες. 12. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και, εάν χρειάζεται, αλάτι. 13. Σερβίρουμε με μικρά μοτσαρελάκια και μικρά φυλλαράκια βασιλικού.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Κυρίως πιάτο
    • Farfalle alla Norma

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΦΙΟΓΚΑΚΙ 500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7341711
  • Μελιτζάνες Άργους Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063842
  • Σκόρδα Ξερά Δίχτυ Ελληνικά
    2,09 Ε/ τεμ
    €2,09
    7064241
  • Τομάτα Στον Τρίφτη 500 gr
    500 γρ
    1,2 Ε/ κιλ
    €0,60
    7070538