Φασολάκια με ψάρι
από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 1 κιλό ψάρι φιλέτο πέρκα κομμένο σε μερίδες
- Αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή μουστάρδα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο
- 4 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο ή φινόκιο
- 1 κιλό φασολάκια φρέσκα
- πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7072823
7069760
7087799
7062943
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Καθαρίζετε τα φασολάκια και τα πλένετε με μπόλικο νερό. Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε κατ’ αρχήν το ξερό κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τα φασολάκια και τα σοτάρετε και αυτά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Ανοίγετε την κατσαρόλα και με ένα κουτάλι κάνετε λίγο χώρο ώστε να βάλετε τα φιλέτα του ψαριού. Πασπαλίζετεμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μάραθο ή το φινόκιο και τον άνηθο. Σκεπάζετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 ακόμα λεπτά.Σε ένα βάζο που κλείνει καλά βάζετε το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα. Κλείνετε και χτυπάτε καλά. Περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα αυτό, ανακινείτε απαλά κρατώντας τα χερούλια της κατσαρόλας. Βράζετε για 5-6 λεπτά ακόμα και σερβίρετε.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Άνοιξη,Καλοκαίρι
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7072823
7069760
7087799
7062943
Για δες 4 ακόμη προϊόντα