Φάβα με ψητά ντοματίνια και κάπαρη
από 0
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 2 κ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
- ανθό αλατιού
- 1 κρεμμύδι
- 250 γρ. φάβα
- 90 ml ελαιόλαδο ΑΒ
- 2 κ. σούπας κάπαρη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
- 250 γρ. ντοματίνια
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 2 ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές
- 2 ψιλοκομμένες πράσινες πιπεριές
- 2 ψιλοκομμένες κίτρινες πιπεριές
- 3 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
- 1/2 φλ. ζωμό λαχανικών
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7234632
7078311
7126450
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7068213
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Πλένετε τη φάβα με κρύο νερό και την βάζετε σε βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνετε 850 ml νερό και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ξαφρίζετε τη φάβα με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνετε το κρεμμύδι και μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 40 – 45 λεπτά περίπου, μέχρι να χυλώσει η φάβα. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Περνάτε τη φάβα από το μύλο λαχανικών και την βάζετε σε πιατέλα, δημιουργώντας στο κέντρο μικρά βαθουλώματα με ένα κουτάλι. Σκορπίζετε τα ντοματίνια και την κάπαρη στη φάβα και περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με φύλλα φρέσκιας ρίγανης και σερβίρετε. Για τα τοματίνια: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ραντίζετε τα ντοματίνια με το βαλσαμικό και πασπαλίζετε με ανθό αλατιού. Ψήνετε τα ντοματίνια για 10 – 15 λεπτά.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7234632
7078311
7126450
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7068213
Για δες 4 ακόμη προϊόντα