Φιλέτα γαλοπούλας αποξηραμένα φρούτα
από Σιμόνη Καφίρη
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Δείπνο για Δυο
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 3 βερίκοκα αποξηραμένα
- Αλάτι
- 100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο σε λωρίδες
- 400 γρ. μικρά κρεμμύδια του στιφάδου (κοκκάρια)
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι μέλι ή καστανή ζάχαρη
- 2 Βαλσάμικο ξίδι
- 1 ποτήρι νερό ή ζωμό κοτόπουλου
- 3 χουρμάδες
- 700 γρ. φιλέτο γαλοπούλας από στήθος
- 2 κουταλιές μαύρες σταφίδες
- 2 σύκα ξερά
- 200 γρ. βρασμένα κάστανα
- 1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 μασουράκι κανέλας
- πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7070783
7064498
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7068814
7149597
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά. Όταν αρχίζουν να γίνονται διαφανή, προσθέτετε το μπέικον και το φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε κύβους και περιχύνετε με το ξίδι. Προσθέτετε το νερό ή το ζωμό μαζί με το μέλι και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε το φύλλο δάφνης, το ξύλο κανέλας, τα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα, (εκτός από τα κάστανα) και τις σταφίδες, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 1 ώρα περίπου. Ελέγχετε το φαγητό ώστε να υπάρχει πάντα ζουμάκι. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ή ζωμό ακόμα. Σερβίρετε το φαγητό με τη σάλτσα του και το γαρνίρετε με τα κάστανα σοταρισμένα μερικά λεπτά στο βούτυρο.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Δείπνο για Δυο
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7070783
7064498
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7068814
7149597
Για δες 4 ακόμη προϊόντα