Φιλέτα σολομού με κρούστα κάσιους και μυρωδικών
από Βίκυ Σμυρλή
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Δείπνο για Δυο
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
- Αλάτι (για την κρούστα)
- 2 κουταλιές της σούπας τσάιβς ψιλοκομμένα ή κρεμμυδάκι φρέσκο (για την κρούστα)
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό (για την κρούστα)
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό (για την κρούστα)
- 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένα κάσιους (για την κρούστα)
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί (για την κρούστα)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για την κρούστα)
- 1 λεμόνι (χυμός) (για το λαδολέμονο)
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για το λαδολέμονο)
- 3 κουταλιές της σούπας γαλέτα
- πιπέρι
- Αλάτι
- 4 φιλέτα σολομού pave
- Πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064229
7133884
7064307
7062383
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC. Χτυπάτε το λαδολέμονο μέσα σε βαθύ πιάτο. Βάζετε την γαλέτα σε ένα άλλο. Αναμειγνύετε τα υλικά της κρούστας σε ένα μπολ.Πλένετε και στεγνώνετε τα φιλέτα του σολομού. Τα αφήνετε για λίγο στο λαδολέμονο, τα περνάτε από την γαλέτα και τα αλατοπιπερώνετε. Τα περνάτε από το μπολ με την κρούστα και τα βάζετε μέσα σε ένα ταψάκι ελαφρά λαδωμένο. Τα ψήνετε για 20-25 λεπτά γυρίζοντάς τα με προσοχή με τη βοήθεια σπάτουλας. Σερβίρετε τα φιλέτα ζεστά και τα συνοδεύετε με τα συνοδευτικά που σας αρέσουν.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Δείπνο για Δυο
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064229
7133884
7064307
7062383
Για δες 4 ακόμη προϊόντα