Φιλέτο λαβράκι με τζίντζερ και τσίλι
από Τίνα Webb
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Δείπνο για Δυο
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 8 φιλέτα λαβράκι με το δέρμα
- 1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο (για το σερβίρισμα)
- 200 γρ. φασολάκια στρογγυλά (για το σερβίρισμα)
- 100 γρ. Αρακά (για το σερβίρισμα)
- 2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο τζίντζερ (για τη μαρινάδα)
- 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (για τη μαρινάδα)
- 3 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο (για τη μαρινάδα)
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη μαύρη (για τη μαρινάδα)
- 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο (για τη μαρινάδα)
- Λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό (για το σερβίρισμα)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7136774
7081476
7081462
7063942
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα βαθύ σκεύος και βάζετε τα φιλέτα να μαριναριστούν για 30 λεπτά. Τοποθετείτε τα φιλέτα, με την πλευρά του δέρματος από πάνω, σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και περιχύνετε με την μαρινάδα. Ψήνετε για 10 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με φασολάκια και αρακά στον ατμό που τα έχετε πασπαλίσει με παπαρουνόσπορο και φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Δείπνο για Δυο
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7136774
7081476
7081462
7063942
Για δες 4 ακόμη προϊόντα