facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΦιλέτο πέρκας με πουρέ φασολιών
Ab logo
  • Φιλέτο πέρκας με πουρέ φασολιών
Φιλέτο πέρκας με πουρέ φασολιών

Φιλέτο πέρκας με πουρέ φασολιών

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Μέτρια
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνι (για το φιλέτο πέρκας)
  • Πιπέρι
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός (για την σάλτσα)
  • 1/2 (ξύσμα) (για την σάλτσα) λεμόνι
  • 1 (χυμός) (για την σάλτσα) λεμόνι
  • πιπέρι
  • 120 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • Αλάτι
  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες μουλιασμένοι από την προηγούμενη μέρα (για τον πουρέ φασολιών)
  • 1 κιλό φιλέτο πέρκας φρέσκιας κομμένο σε 4 μερίδες (για το φιλέτο πέρκας)
  • πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι
  • 1 πρέζα σκόνη μπαχάρι (για τον πουρέ φασολιών)
  • 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδο (προαιρετικά) (για τον πουρέ φασολιών)
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο (για τον πουρέ φασολιών)
  • 1 φλιτζάνι γάλα (για τον πουρέ φασολιών)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνι (για το φιλέτο πέρκας)
  • Πιπέρι
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός (για την σάλτσα)
  • 1/2 (ξύσμα) (για την σάλτσα) λεμόνι
  • 1 (χυμός) (για την σάλτσα) λεμόνι
  • πιπέρι
  • 120 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • Αλάτι
  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες μουλιασμένοι από την προηγούμενη μέρα (για τον πουρέ φασολιών)
  • 1 κιλό φιλέτο πέρκας φρέσκιας κομμένο σε 4 μερίδες (για το φιλέτο πέρκας)
  • πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι
  • 1 πρέζα σκόνη μπαχάρι (για τον πουρέ φασολιών)
  • 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδο (προαιρετικά) (για τον πουρέ φασολιών)

Ας μαγειρέψουμε

Ετοιμάζετε τον πουρέ: Βράζετε τα μουλιασμένα φασόλια για 45 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζετε και όταν κρυώσουν τα χτυπάτε στο μπλέντερ.

Τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε γάλα περίπου 1 φορά όσο ο όγκος τους. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για να πήξει ο πουρές ακριβώς όπως κάνετε και για τον πουρέ πατάτας (περίπου 15 λεπτά). Ρίχνετε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και ό,τι άλλο μπαχαρικό χρησιμοποιείτε και αφήνετε τον πουρέ να κρυώσει και να γίνει το μίγμα πιο σφιχτό.

Ετοιμάζετε την πέρκα: Απλώνετε λίγο ελαιόλαδο πάνω στα φιλέτα και αλατοπιπερώνετε. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο κάτω από το γκριλ για 6 με 7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Όσο ψήνεται η πέρκα αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μπολ με ένα πιρούνι (5 με 6 λεπτά).

Απλώνετε τον πουρέ φασολιών σε ένα ρηχό πιάτο και στη μέση σερβίρετε το φιλέτο της πέρκας. Ρίχνετε με ένα κουτάλι σάλτσα πάνω στο φιλέτο και σερβίρετε.

TIPs Ως συνοδευτικό σε κρέας, λουκάνικο, ζαμπόν αλλά και σε καπνιστή πέστροφα ή άλλο ψάρι, ο πουρές μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα για οικονομία χρόνου. Τον αφήνετε στο ψυγείο και τον ζεσταίνετε λίγο πριν το σερβίρισμα. Μην σας παρασύρει το βράσιμο των φασολιών που προορίζετε για πουρέ και βάλετε στο νερό τους σέλινο, καρότο, κρεμμύδι γιατί τότε ο πουρές θα έχει άρωμα φασολάδας. Η σκόνη σκόρδου ή λίγο μπαχάρι αλλά και το βούτυρο θα δώσουν αυτή την ιδιαίτερη γεύση που θέλουμε να δώσουμε στους γίγαντες, στον καινούργιο τους ρόλο.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Φασόλια Γίγαντες Πρεσπών Π.Γ.Ε 500g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7143000
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    1 λιτ
    • household-basket.external.861a8d38.svg
    1,12 €/ λιτ€1,12
    1,00 €/ λιτ
    €1,00
    7128101
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    17,2 €/ κιλ
    €10,32
    7133790
  • Γιαούρτι Αγελάδος 3,9% Λιπαρά 3 Χ 200 gr
    600 γρ
    • household-basket.external.861a8d38.svg
    2,17 €/ κιλ
    €1,30
    7080174