Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΦιλέτο πέρκας με πουρέ φασολιών
Ab logo
  • Φιλέτο πέρκας με πουρέ φασολιών

Φιλέτο πέρκας με πουρέ φασολιών

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Φιλέτο πέρκας με πουρέ φασολιών

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνι (για το φιλέτο πέρκας)
  • Πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα (για τον πουρέ φασολιών)
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο (για τον πουρέ φασολιών)
  • 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδο (προαιρετικά) (για τον πουρέ φασολιών)
  • 1 πρέζα σκόνη μπαχάρι (για τον πουρέ φασολιών)
  • Αλάτι
  • πιπέρι καγιέν
  • 1 κιλό φιλέτο πέρκας φρέσκιας κομμένο σε 4 μερίδες (για το φιλέτο πέρκας)
  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες μουλιασμένοι από την προηγούμενη μέρα (για τον πουρέ φασολιών)
  • Αλάτι
  • 120 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι
  • 1 (χυμός) (για την σάλτσα) λεμόνι
  • 1/2 (ξύσμα) (για την σάλτσα) λεμόνι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός (για την σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7128101
  • Φασόλια Γίγαντες Πρεσπών Π.Γ.Ε 500 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7143000
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062945
  • Ας μαγειρέψουμε

    Ετοιμάζετε τον πουρέ: Βράζετε τα μουλιασμένα φασόλια για 45 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζετε και όταν κρυώσουν τα χτυπάτε στο μπλέντερ.

    Τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε γάλα περίπου 1 φορά όσο ο όγκος τους. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για να πήξει ο πουρές ακριβώς όπως κάνετε και για τον πουρέ πατάτας (περίπου 15 λεπτά). Ρίχνετε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και ό,τι άλλο μπαχαρικό χρησιμοποιείτε και αφήνετε τον πουρέ να κρυώσει και να γίνει το μίγμα πιο σφιχτό.

    Ετοιμάζετε την πέρκα: Απλώνετε λίγο ελαιόλαδο πάνω στα φιλέτα και αλατοπιπερώνετε. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο κάτω από το γκριλ για 6 με 7 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Όσο ψήνεται η πέρκα αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μπολ με ένα πιρούνι (5 με 6 λεπτά).

    Απλώνετε τον πουρέ φασολιών σε ένα ρηχό πιάτο και στη μέση σερβίρετε το φιλέτο της πέρκας. Ρίχνετε με ένα κουτάλι σάλτσα πάνω στο φιλέτο και σερβίρετε.

    TIPs Ως συνοδευτικό σε κρέας, λουκάνικο, ζαμπόν αλλά και σε καπνιστή πέστροφα ή άλλο ψάρι, ο πουρές μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα για οικονομία χρόνου. Τον αφήνετε στο ψυγείο και τον ζεσταίνετε λίγο πριν το σερβίρισμα. Μην σας παρασύρει το βράσιμο των φασολιών που προορίζετε για πουρέ και βάλετε στο νερό τους σέλινο, καρότο, κρεμμύδι γιατί τότε ο πουρές θα έχει άρωμα φασολάδας. Η σκόνη σκόρδου ή λίγο μπαχάρι αλλά και το βούτυρο θα δώσουν αυτή την ιδιαίτερη γεύση που θέλουμε να δώσουμε στους γίγαντες, στον καινούργιο τους ρόλο.

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Φιλέτο πέρκας με πουρέ φασολιών

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7128101
  • Φασόλια Γίγαντες Πρεσπών Π.Γ.Ε 500 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7143000
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062945