Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΦουσίλι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος
Ab logo
  • Φουσίλι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Φουσίλι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Φουσίλι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες

1 μερίδες
  • 350 γρ. Fusilli
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
  • 250 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα με ένα νοτισμένο πανάκι και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 5 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4 κ.γ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Ας μαγειρέψουμε

Βράζουμε τα Fusili Cucina Bella σε άφθονο, αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος (κρατάμε και περίπου 1 φλ. από το νερό που έβρασαν). Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το μισό μαϊντανό, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι το σκόρδο να σκορπίσει το άρωμά του αλλά να μην ροδίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για 6 - 7 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και 1 κ.σ. από το νερό που αφήσαμε κατά μέρος από το βράσιμο των ζυμαρικών και μαγειρεύουμε για 1 ακόμη λεπτό. Ρίχνουμε στη σάλτσα τα στραγγισμένα ζυμαρικά με το υπόλοιπο νερό που αφήσαμε στην άκρη από το βράσιμό τους και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό. Τέλος, ρίχνουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό, την τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό,Βραδινό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
  • Φουσίλι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος