Φουσίλι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες
- 350 γρ. Fusilli
- 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
- 250 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα με ένα νοτισμένο πανάκι και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 5 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 4 κ.γ. τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Ας μαγειρέψουμε
Βράζουμε τα Fusili Cucina Bella σε άφθονο, αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος (κρατάμε και περίπου 1 φλ. από το νερό που έβρασαν).
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το μισό μαϊντανό, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι το σκόρδο να σκορπίσει το άρωμά του αλλά να μην ροδίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για 6 - 7 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και 1 κ.σ. από το νερό που αφήσαμε κατά μέρος από το βράσιμο των ζυμαρικών και μαγειρεύουμε για 1 ακόμη λεπτό. Ρίχνουμε στη σάλτσα τα στραγγισμένα ζυμαρικά με το υπόλοιπο νερό που αφήσαμε στην άκρη από το βράσιμό τους και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.
Τέλος, ρίχνουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό, την τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό,Βραδινό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο