Ab logo
  • Φραουλάδα

Φραουλάδα

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Άλλη
Ροφήματα
Φραουλάδα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 κιλό φράουλες, καθαρισμένες
  • 1 φλ. Νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη

Ας μαγειρέψουμε

• Κόβουμε στα 4 τις φράουλες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και αφήνουμε μέχρι να υγρανθεί η ζάχαρη. • Θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά, να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανακατεύουμε συχνά. • Δυναμώνουμε τη φωτιά και φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό. Αφαιρούμε όσο αφρό δημιουργείται στην επιφάνεια. • Δένουμε το σιρόπι, μέχρι η θερμοκρασία ανέβει στους 102°C. • Περνάμε το μείγμα από λεπτό τρυπητό, ώστε να πάρουμε το σιρόπι και να αφαιρέσουμε τις φράουλες. Δεν στίβουμε τις φράουλες. • Βάζουμε το σιρόπι σε μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο. • Το σερβίρουμε αραιωμένο 1 μέρος σιρόπι με 3 μέρη νερό ή όπως το προτιμά ο καθένας.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Άλλη
Άλλο
Άνοιξη
Ροφήματα
  • Φραουλάδα