Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνFrench τοστ με ζαμπόν και τσένταρ
Ab logo
  • French τοστ με ζαμπόν και τσένταρ

French τοστ με ζαμπόν και τσένταρ

από MADEWITHAB

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Χριστούγεννα
Σνακς
French τοστ με ζαμπόν και τσένταρ

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 6 μεγάλα αβγά
  • 500 ml γάλα
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 50 gr βούτυρο αγελαδινό (για το τηγάνι)
  • 8 ζαμπόν (φέτες)
  • 8 τσένταρ (φέτες)
  • 16 ψωμί του τοστ (φέτες)
  • 2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. καβουρντισμένο σουσάμι
  • 300 gr ξινή κρέμα, χτυπημένη

Ας μαγειρέψουμε

• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με 1 κ.σ. βούτυρο και την πιπεριά τσίλι (αν τη βάλουμε), να βγάλει το άρωμά της. Βάζουμε δύο φέτες ζαμπόν σε μία στρώση στο τηγάνι να ψηθούν και βουτάμε 2 φέτες ψωμιού μέσα στο μείγμα αβγού, τις οποίες βάζουμε κατευθείαν πάνω από το ζαμπόν. Ψήνουμε για 2 λεπτά. Γυρίζουμε πλευρά και προσθέτουμε από πάνω το τυρί. Θα λιώσει με τη θερμοκρασία. Αφαιρούμε απ’ το τηγάνι, ρίχνουμε λίγο βούτυρο ακόμη, βουτάμε 2 φέτες στο μείγμα αβγού, τις σοτάρουμε στο τηγάνι κι απ’ τις δύο πλευρές και σκεπάζουμε τα τοστ. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να τελειώσουμε. Κόβουμε τα τοστ σε τρίγωνα, γαρνίρουμε με ξινόκρεμα το κάθε τρίγωνο, πασπαλίζουμε με το καβουρντισμένο σουσάμι και λίγο δυόσμο και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Brunch
Χειμώνας
Σνακς
  • French τοστ με ζαμπόν και τσένταρ