Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΦρέσκος ψητός σολομός με κρούστα, σάλτσα ταρτάρ και λαχανικά με ντρέσινγκ μαγιονέζας
Ab logo
  • Φρέσκος ψητός σολομός με κρούστα, σάλτσα ταρτάρ και λαχανικά με ντρέσινγκ μαγιονέζας

Φρέσκος ψητός σολομός με κρούστα, σάλτσα ταρτάρ και λαχανικά με ντρέσινγκ μαγιονέζας

από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Δείπνο για Δυο
Κυρίως πιάτο
Φρέσκος ψητός σολομός με κρούστα, σάλτσα ταρτάρ και λαχανικά με ντρέσινγκ μαγιονέζας

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • πιπέρι (για την σάλτσα ταρτάρ)
  • (ξύσμα) λάιμ
  • λεμόνι (ξύσμα)
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα (για την σάλτσα ταρτάρ)
  • αλάτι (για την σάλτσα ταρτάρ)
  • ελαιόλαδο (για τη σάλτσα σαλάτας)
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα (για τη σάλτσα σαλάτας)
  • λίγο σχοινόπρασο (για τη σαλάτα λαχανικών)
  • λίγα τρυφερά μικρά ραπανάκια (για τη σαλάτα λαχανικών)
  • 1 ρίζα φινόκιο (για τη σαλάτα λαχανικών)
  • λίγα πράσινα φασολάκια λεπτά κατεψυγμένα (για τη σαλάτα λαχανικών)
  • 6 baby κολοκυθάκια (για τη σαλάτα λαχανικών)
  • 6 baby καρότα (για τη σαλάτα λαχανικών)
  • 500 γρ. baby πατάτες (για τη σαλάτα λαχανικών)
  • 1 κιλό φρέσκο σολομό, με δέρμα χωρίς κόκκαλα (ενιαίο κομμάτι)
  • 2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα (για τη σάλτσα σαλάτας)
  • λεμόνι (χυμό) (για τη σάλτσα σαλάτας)
  • 1 κουταλιά σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη (για την σάλτσα ταρτάρ)
  • 1 κουταλιά σούπας λευκό ξύδι (για την σάλτσα ταρτάρ)
  • 2 κουταλιές σούπας πίκλες ψιλοκομμένες (για την σάλτσα ταρτάρ)
  • 1/2 φλυτζάνι μαγιονέζα (για την σάλτσα ταρτάρ)
  • ανάμεικτα πιπέρια χονδροσπασμένα στο γουδί
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια γλυκού ανθό αλατιού
  • 2 πρέζες ζάχαρη

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062945
  • Λάιμ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062946
  • Σολομός Φιλέτο με Δέρμα Νορβηγίας
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7242343
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127
  • Ας μαγειρέψουμε

    Ψήσιμο στο φούρνο (Μέθοδος Α') Φροντίζουμε να μην υπάρχει κανένα κόκαλο στο φιλέτο σολομού. Μπορούμε να το ψήσουμε ολόκληρο ή σε κομμάτια. Ελαφρά καμπύλωνουμε το φιλέτο σαν να το κάνουμε ρολό και με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε κοντά κοντά χαρακιές βάθους 0.5 εκ. στην πλευρά της πέτσας .Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί. Ζεσταίνουμε το ταψί στον φούρνο για 10'. Ανακατεύουμε το ξύσμα, τη ζάχαρη τον ανθό αλατιού, το θυμάρι και τα πιπέρια. Τα πασπαλίζουμε στον πάγκο. Αλείφουμε το ψάρι με λάδι ολόγυρα. Κυλάμε το σολομό και από τις δυο πλευρές να κολλήσουν τα υλικά επάνω. Ακουμπάμε το φιλέτο στο καυτό ταψί με την πλευρά της πέτσας να ακουμπάει στο ταψί. Ψήνουμε για 15' περίπου. Αναποδογυρίζουμε το ολόκληρο φιλέτο και ψήνουμε για 7' περίπου. Αφήνουμε να σταθεί για 5' και σερβίρουμε σε πιατέλα με τη σαλάτα και τη σάλτσα. Ψήσιμο σε αντικολλητικό τηγάνι (Μέθοδος Β') Κόβουμε το φιλέτο σε κομμάτια. Χαράζουμε την πλευρά της πέτσας σε χαρακιές βάθους 0.5 εκ. Αλείφουμε και το κάθε φιλέτο και το κυλάμε στο μίγμα. Έχουμε κάψει καλά σε δυνατή φωτιά αντικολλητικό τηγάνι. Ακουμπάμε το φιλέτο με την πέτσα προς τα κάτω και ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να φαίνεται από το πλάι ότι αλλάζει χρώμα κατά τα 3/4 του ύψους του το φιλέτο. Αναποδογυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για λίγα λεπτά. Μέχρι να μην φαίνεται ροζ χρώμα. Σε αυτό το στάδιο ο σολομός θα είναι ψημένος εξωτερικά αλλά η καρδιά του θα είναι ροζ. Είναι ο πιο σωστός τρόπος ψησίματος για να απολαύσετε το φρ σολομό. Αν θέλετε πιο ψημένο το εσωτερικό αφήστε λίγα λεπτά επιπλέον στο τηγάνι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αναποδογυρίζουμε το φιλέτο. Η πέτσα πρέπει να ακουμπάει στο καυτό τηγάνι για να ροδίσει καλά με τη θερμότητα πλέον του τηγανιού. Αφήνουμε λίγα λεπτά να τραβήξει τα υγρά του και σερβίρουμε. Σάλτσα ταρτάρ Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Σαλάτα λαχανικών Βράζουμε τα λαχανικά, πατάτες, καρότα, κολοκύθια και φασολάκια σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε. Κόβουμε το φινόκιο και τα ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες, τα αλατίζουμε και στύβουμε λίγο λεμόνι. Αφήνουμε να μαριναριστεί. Βάζουμε σε μπολ την μαγιονέζα, τη μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμονιού και ραντίζουμε με λίγο κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά να γίνει αραιό ντρέσινγκ. Σπάμε τις πατάτες με πιρούνι όσο ακόμα είναι ζεστές, τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε καρότα, κολοκύθια, φασολάκια, φινόκιο, ραπανάκια και το σχοινόπρασο. Περιχύνουμε τα ζεστά ακόμα λαχανικά με την σάλτσα μαγιονέζας. Τα αραδιάζουμε γύρω από τον σολομό. Σερβίρουμε τη σάλτσα ταρτάρ σε μπολ στο πλάι.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Δείπνο για Δυο
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Φρέσκος ψητός σολομός με κρούστα, σάλτσα ταρτάρ και λαχανικά με ντρέσινγκ μαγιονέζας

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062945
  • Λάιμ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062946
  • Σολομός Φιλέτο με Δέρμα Νορβηγίας
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7242343
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127