Φρέσκος σολομός σε σφολιάτα με σπανάκι και ρύζι
από Τίνα Webb
Δυσκολία
ΔύσκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- λευκό πιπέρι
- θυμάρι (για το μπουκέτο μυρωδικών)
- 3 αβγά σφιχτά βρασμένα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 100 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
- 1 φιλέτο σολομού ολόκληρο περίπου 750γρ.
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 350 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
- Αλάτι
- 2 φύλλα φρέσκιας σφολιάτας
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- μπουκέτομυρωδικών
- 2 χούφτες μεγάλα φύλλα σπανάκι χωρίς τα κοτσάνια
- εστραγκόν (για το μπουκέτο μυρωδικών)
- δενδρολίβανο (για το μπουκέτο μυρωδικών)
- ρίγανη (για το μπουκέτο μυρωδικών)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7133790
7082725
7135835
7064489
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Μαγειρεύετε το σολομό σε βραστό νερό και προσθέτετε το κρασί,τα μυρωδικά και την πάπρικα. Μαγειρεύετε για 10-12 λεπτά. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια στο βούτυρο.Βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνετε. Ζεματάτε το σπανάκι σε βραστό νερό. Στρώνετε ένα φύλλο σφολιάτας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε οριζόντια στο κέντρο το ρύζι. Πάνω από το ρύζι απλώνετε τα ζεματισμέναφύλλα σπανάκι. Τοποθετείτε το φιλέτο σολομού πάνω από το ρύζι και το σπανάκι. Στρώνετετα τα σοταρισμένα μανιτάρια και τα αβγά τακτικά πάνω από το σολομό και καλύπτετε με φύλλα σπανάκι. Βάζετε το δεύτερο φύλλο και κόβετε τη σφολιάτα σε σχήμα ψαριού και αφαιρείτε ότι περισσεύει. Πατάτε με ένα πιρούνι τις άκρες να κλείσουν καλά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220oC για 25 λεπτά
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7133790
7082725
7135835
7064489
Για δες 4 ακόμη προϊόντα