facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΦρέσκος σολομός σε σφολιάτα με σπανάκι και ρύζι
Ab logo
  • Φρέσκος σολομός σε σφολιάτα με σπανάκι και ρύζι
Φρέσκος σολομός σε σφολιάτα με σπανάκι και ρύζι

Φρέσκος σολομός σε σφολιάτα με σπανάκι και ρύζι

από Τίνα Webb
Δύσκολη
>60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • λευκό πιπέρι
  • θυμάρι (για το μπουκέτο μυρωδικών)
  • ρίγανη (για το μπουκέτο μυρωδικών)
  • δενδρολίβανο (για το μπουκέτο μυρωδικών)
  • εστραγκόν (για το μπουκέτο μυρωδικών)
  • 2 χούφτες μεγάλα φύλλα σπανάκι χωρίς τα κοτσάνια
  • μπουκέτομυρωδικών
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 φύλλα φρέσκιας σφολιάτας
  • Αλάτι
  • 350 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φιλέτο σολομού ολόκληρο περίπου 750γρ.
  • 100 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 3 αβγά σφιχτά βρασμένα κομμένα σε ροδέλες
  • λευκό πιπέρι
  • θυμάρι (για το μπουκέτο μυρωδικών)
  • ρίγανη (για το μπουκέτο μυρωδικών)
  • δενδρολίβανο (για το μπουκέτο μυρωδικών)
  • εστραγκόν (για το μπουκέτο μυρωδικών)
  • 2 χούφτες μεγάλα φύλλα σπανάκι χωρίς τα κοτσάνια
  • μπουκέτομυρωδικών
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 φύλλα φρέσκιας σφολιάτας
  • Αλάτι
  • 350 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φιλέτο σολομού ολόκληρο περίπου 750γρ.
  • 100 γρ. ρύζι μακρύκοκκο

Ας μαγειρέψουμε

Μαγειρεύετε το σολομό σε βραστό νερό και προσθέτετε το κρασί,τα μυρωδικά και την πάπρικα. Μαγειρεύετε για 10-12 λεπτά. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια στο βούτυρο.Βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνετε. Ζεματάτε το σπανάκι σε βραστό νερό. Στρώνετε ένα φύλλο σφολιάτας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε οριζόντια στο κέντρο το ρύζι. Πάνω από το ρύζι απλώνετε τα ζεματισμέναφύλλα σπανάκι. Τοποθετείτε το φιλέτο σολομού πάνω από το ρύζι και το σπανάκι. Στρώνετετα τα σοταρισμένα μανιτάρια και τα αβγά τακτικά πάνω από το σολομό και καλύπτετε με φύλλα σπανάκι. Βάζετε το δεύτερο φύλλο και κόβετε τη σφολιάτα σε σχήμα ψαριού και αφαιρείτε ότι περισσεύει. Πατάτε με ένα πιρούνι τις άκρες να κλείσουν καλά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220oC για 25 λεπτά

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • 7501523
  • Πιπέρι Λευκό Τριμμένο 45 gr
    45 γρ
    35,33 €/ κιλ
    €1,59
    7064466
  • Οίνος Λευκός Κρητικός 750ml
    750 ml
    4,2 €/ λιτ
    €3,15
    7087799
  • Κρεμμύδια Χλωρά Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064229