Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΦρέσκος σολομός σε σφολιάτα με σπανάκι και ρύζι
Ab logo
  • Φρέσκος σολομός σε σφολιάτα με σπανάκι και ρύζι

Φρέσκος σολομός σε σφολιάτα με σπανάκι και ρύζι

από Τίνα Webb

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Ορεκτικό
Φρέσκος σολομός σε σφολιάτα με σπανάκι και ρύζι

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • λευκό πιπέρι
  • θυμάρι (για το μπουκέτο μυρωδικών)
  • 3 αβγά σφιχτά βρασμένα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 100 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 φιλέτο σολομού ολόκληρο περίπου 750γρ.
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 350 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
  • Αλάτι
  • 2 φύλλα φρέσκιας σφολιάτας
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • μπουκέτομυρωδικών
  • 2 χούφτες μεγάλα φύλλα σπανάκι χωρίς τα κοτσάνια
  • εστραγκόν (για το μπουκέτο μυρωδικών)
  • δενδρολίβανο (για το μπουκέτο μυρωδικών)
  • ρίγανη (για το μπουκέτο μυρωδικών)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    14,48 Ε/ κιλ
    €8,69
    7133790
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725
  • Φρέσκο Φύλλο Σφολιάτας 650 gr
    650 γρ
    4,11 Ε/ κιλ
    €2,67
    7135835
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    17 γρ
    74,71 Ε/ κιλ
    €1,27
    7064489
  • Ας μαγειρέψουμε

    Μαγειρεύετε το σολομό σε βραστό νερό και προσθέτετε το κρασί,τα μυρωδικά και την πάπρικα. Μαγειρεύετε για 10-12 λεπτά. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια στο βούτυρο.Βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνετε. Ζεματάτε το σπανάκι σε βραστό νερό. Στρώνετε ένα φύλλο σφολιάτας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε οριζόντια στο κέντρο το ρύζι. Πάνω από το ρύζι απλώνετε τα ζεματισμέναφύλλα σπανάκι. Τοποθετείτε το φιλέτο σολομού πάνω από το ρύζι και το σπανάκι. Στρώνετετα τα σοταρισμένα μανιτάρια και τα αβγά τακτικά πάνω από το σολομό και καλύπτετε με φύλλα σπανάκι. Βάζετε το δεύτερο φύλλο και κόβετε τη σφολιάτα σε σχήμα ψαριού και αφαιρείτε ότι περισσεύει. Πατάτε με ένα πιρούνι τις άκρες να κλείσουν καλά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220oC για 25 λεπτά
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Brunch
    Όλες οι εποχές
    Ορεκτικό
    • Φρέσκος σολομός σε σφολιάτα με σπανάκι και ρύζι

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    14,48 Ε/ κιλ
    €8,69
    7133790
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725
  • Φρέσκο Φύλλο Σφολιάτας 650 gr
    650 γρ
    4,11 Ε/ κιλ
    €2,67
    7135835
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    17 γρ
    74,71 Ε/ κιλ
    €1,27
    7064489