Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΦρικασέ με ανοιξιάτικες πρασινάδες και μείγμα από όσπρια αρωματισμένα με δυόσμο
Ab logo
  • Φρικασέ με ανοιξιάτικες πρασινάδες και μείγμα από όσπρια αρωματισμένα με δυόσμο

Φρικασέ με ανοιξιάτικες πρασινάδες και μείγμα από όσπρια αρωματισμένα με δυόσμο

από AB Food Stories
Φρικασέ με ανοιξιάτικες πρασινάδες και μείγμα από όσπρια αρωματισμένα με δυόσμο
Μέτρια
>60'
0/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
6 μερίδες
  • 1 ματσάκι δυόσμος
  • καυτερό μπούκοβο
  • 6 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένοι
  • καρότο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι (για το "αβγολέμονο»)
  • 80 ml χυμός λεμονιού + ξύσμα από 1 λεμόνι (για το «αβγολέμονο»)
  • ελιά θρούμπα, σε κομμάτια, χωρίς κουκούτσια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για το «αβγολέμονο»)
  • αλάτι (για το «αβγολέμονο»)
  • 1 φύλλο δάφνη (για το «αβγολέμονο»)
  • 1 φλ. κόκκινες φακές (για το «αβγολέμονο»)
  • 1 φλ. βρασμένα όσπρια που έχουμε διαθέσιμα – ιδανικά, ένα μείγμα από ρεβίθια και φακές κόκκινες και μαύρες (μπελούγκα)
  • 1 kg ανάμεικτα χορταρικά εποχής (π.χ. σέσκουλα, σταμναγκάθι, μαρούλια), καθαρισμένα, χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 200 g φρέσκα κουκιά, καθαρισμένα
  • 600 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 2 φρέσκα σκορδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • 200 g αρακάς
  • 100 g αμπελόφυλλα, ζεματισμένα και χοντροκομμένα
  • 20 g φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 12 ίνες κρόκου Κοζάνης
  • 500 g φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 140 ml ελαιόλαδο + 30 ml ελαιόλαδο (για το "αβγολέμονο») + λίγο έξτρα (για το σερβίρισμα)
  • 1 ματσάκι δυόσμος
  • καυτερό μπούκοβο
  • 6 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένοι
  • καρότο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι (για το "αβγολέμονο»)
  • 80 ml χυμός λεμονιού + ξύσμα από 1 λεμόνι (για το «αβγολέμονο»)
  • ελιά θρούμπα, σε κομμάτια, χωρίς κουκούτσια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για το «αβγολέμονο»)
  • αλάτι (για το «αβγολέμονο»)
  • 1 φύλλο δάφνη (για το «αβγολέμονο»)
  • 1 φλ. κόκκινες φακές (για το «αβγολέμονο»)
  • 1 φλ. βρασμένα όσπρια που έχουμε διαθέσιμα – ιδανικά, ένα μείγμα από ρεβίθια και φακές κόκκινες και μαύρες (μπελούγκα)
  • 1 kg ανάμεικτα χορταρικά εποχής (π.χ. σέσκουλα, σταμναγκάθι, μαρούλια), καθαρισμένα, χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 200 g φρέσκα κουκιά, καθαρισμένα