Φριτάτα με τυριά (που περίσσεψαν) και μυρωδικά
από Τίνα Webb
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 8 αβγά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασσο
- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές σούπας μυρώνια ψιλοκομμένα
- 150 γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
- 100 γρ. τυρί μπρι ή καμαμπέρ σε κομμάτια
- 100 γρ. ροκφόρ χοντροτριμμένο
- 2 ασπράδι
- ΦρεσκοτριμμένοΠιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7133482
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7231636
7128101
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7133232
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου. Πλένετε καλά τα μυρωδικά και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Τα ψιλοκόβετε. Χτυπάτε τα αβγά με έναν αβγοδάρτη και προσθέτετε το γάλα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνετε στα χτυπημένα αβγά τα τυριά και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο ρίχνετε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτετε το μίγμα των αβγών. Αφήνετε τη φριτάτα να σιγοψηθεί για 5-6 λεπτά και μετά τη βάζετε στο φούρνο για 5-6 λεπτά ακόμα. Τη σερβίρετε σε φέτες γαρνίροντας με φρέσκα μυρωδικά.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7133482
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7231636
7128101
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7133232
Για δες 4 ακόμη προϊόντα