Φρουτάλια από την Άνδρο
από AB FOODSTORIES
Είναι η παραδοσιακή «ομελέτα» της Άνδρου, που περιλαμβάνει πολλά ντόπια υλικά όπως το χωριάτικο λουκάνικο, ενώ πολλές φορές φτιάχνεται με γλίνα ή λούζα. Το ντόπιο τυρί και οι πατάτες είνα απαραίτητα. Το κυριότερο χαρακτηριστικό είναι το «σκεπαστό», αργό ψήσιμο, σε αντίθεση με το τηγάνισμα της απλής ομελέτας.

Εύκολη
>30'
0/5
Χαμηλό
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 4 μερίδες
- 6 μεγάλα φρέσκα αβγά ελευθέρας βοσκής ΑΒ
- 2 μέτριες πατάτες «ΑΒ fresh to go», σε λεπτές ροδέλες
- 1/2 πιπεριά πράσινη «ΑΒ fresh to go», σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι μέτριο «ΑΒ fresh to go», σε ροδέλες
- 1 ντομάτα «ΑΒ fresh to go», κομμένη σε ροδέλες
- 1 λουκάνικο Μετσόβου «ΑΒ Επιλογή»
- 50 ml ml
- σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 6 μεγάλα φρέσκα αβγά ελευθέρας βοσκής ΑΒ
- 2 μέτριες πατάτες «ΑΒ fresh to go», σε λεπτές ροδέλες
- 1/2 πιπεριά πράσινη «ΑΒ fresh to go», σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι μέτριο «ΑΒ fresh to go», σε ροδέλες
- 1 ντομάτα «ΑΒ fresh to go», κομμένη σε ροδέλες
- 1 λουκάνικο Μετσόβου «ΑΒ Επιλογή»
- 50 ml ml
- σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι