Φρουτάλια με φρέσκα κουκιά από την Άνδρο
από Τίνα Webb
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1/2 κιλό φρέσκα κουκιά
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 5 μεγάλα αβγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063798
7133790
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7231636
7082725
Για δες 3 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Πλένετε τα κουκιά και τα στραγγίζετε καλά. Τα ζεματάτε για 5-6 λεπτά, σε άφθονο βραστό νερό και τα στραγγίζετε. Σε ένα τηγάνι 30 εκ. λιώνετε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα κουκιά, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και μαγειρεύετε για 5-7 λεπτά. Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά με τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι, σε ένα μικρό μπολ. Χύνετε το μίγμα στο τηγάνι, κουνάτε το τηγάνι για να σκεπάσει το μίγμα των αβγών τα κουκιά και να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο το τηγάνι. Συνεχίζετε το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά, με το τηγάνι σκεπασμένο. Μόλις πήξει το μίγμα, σε 4-5 λεπτά, αναποδογυρίζετε την ομελέτα και την ψήνετε από την άλλη πλευρά, ώσπου να πήξει, για 3-4 λεπτά περίπου. Σερβίρετε τη φρουτάλια κομμένη σε σφήνες, γαρνίροντας με φρέσκο δυόσμο.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Άνοιξη,Καλοκαίρι
Ορεκτικό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063798
7133790
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7231636
7082725
Για δες 3 ακόμη προϊόντα