Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Πίτσα/Πίτα
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες
- 1440 γρ. φρέσκο γάλα
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
- 1 φλούδα από λεμόνι
- αλάτι στη μύτη του κουταλιού
- 4 φύλλα κρούστας
- 4 αβγά για την κρέμα
- 1 αβγό για από πάνω
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7128101
7062945
7069155
7082725
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Βάζετε στην κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη φλούδα του λεμονιού, τις 2 κουταλιές βούτυρο και με μια κουτάλα ξύλινη, γυρίζετε γρήγορα το μίγμα πάνω στη φωτιά και δένετε σιγά –σιγά την κρέμα. Ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και την κατεβάζετε από τη φωτιά. Χτυπάτε τα αβγά και τα ρίχνετε στο μίγμα (που ωστόσο έχει κατέβει η θερμοκρασία του). Ανακατεύετε ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Βουτυρώνετε 4 φύλλα και τα απλώνετε σε ένα στρογγυλό ταψί. Ρίχνετε την κρέμα και σκορπάτε από πάνω 1-2 μικρά κομματάκια βούτυρο και ένα αβγό ελαφρά χτυπημένο.Γυρίζετε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και ψήνετε την πίτα σας στους 180οC για μια ώρα και μέχρι να ροδίσει.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Πίτσα/Πίτα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7128101
7062945
7069155
7082725
Για δες 4 ακόμη προϊόντα