Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΓαλοπούλα γεμιστή με πράσο, πορτοκάλι, μέλι και κονιάκ
Ab logo
  • Γαλοπούλα γεμιστή με πράσο, πορτοκάλι, μέλι και κονιάκ

Γαλοπούλα γεμιστή με πράσο, πορτοκάλι, μέλι και κονιάκ

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Χριστούγεννα
Κυρίως πιάτο
Γαλοπούλα γεμιστή με πράσο, πορτοκάλι, μέλι και κονιάκ

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες

1 μερίδες
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 5 κ.σούπας μέλι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κονιάκ της επιλογής σας
  • 2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι
  • 3 kg πατάτες κυδωνάτες
  • 2,5 Kg γαλοπούλα
  • 1 φλ. Πλιγούρι (για τη γέμιση)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ροδέλες (για τη γέμιση)
  • 1 πράσο σε ροδέλες (για τη γέμιση)
  • 3 κ.σ. σταφίδα μαύρη (για τη γέμιση)
  • 3 κ.σ. κουκουνάρια
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες (για τη γέμιση)
  • Πιπέρι (Για τη γέμιση)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7231636
  • Μέλι Θυμαρίσιο 400g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7135652
  • Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7126679
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 50 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7101795
  • Ας μαγειρέψουμε

    Για τη σάλτσα: Αναμειγνύουμε τον ζεστό ζωμό κοτόπουλου, με 3 κ.σ. μέλι, το χυμό πορτοκαλιών, το κονιάκ και 50ml ελαιόλαδο. Για τη γέμιση: Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το πράσο, το κρεμμυδάκι και τα κουκουνάρια για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το πλιγούρι, τις σταφίδες και λίγο σάλτσα και ψήνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις φέτες πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και η γέμιση είναι έτοιμη. Για τη γαλοπούλα: Γεμίζουμε τη γαλοπούλα και την κλείνουμε με οδοντογλυφίδες ή σπάγγο. Προσθέτουμε τις πατάτες και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα, 50ml ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και απλώνουμε μόνο πάνω στη γαλοπούλα 2 κ.σ. μέλι. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και ψήνουμε στο ταψί με το στήθος προς τα πάνω σε προθερμασμένο φούρνο (160o κελσίου) για 1 ώρα. Στη συνέχεια τη βγάζουμε και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180o κελσίου με αέρα. Γυρνάμε απο την ανάποδη, ανακατεύουμε τις πατάτες και ξαναβάζουμε στο φούρνο. Στη μισή ώρα τη γυρνάμε ώστε να ροδίσει και το στήθος. Συνολικά ψήνουμε 1 ώρα στους 160ο κελσίου και άλλη 1 ώρα στους 180o κελσίου, με αέρα. Σερβίρουμε σε δίσκο με τις πατατούλες και δίπλα βάζουμε σουρωμένο σε σαλτσιέρα το ζουμάκι που περίσσεψε στο ταψί
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Χριστούγεννα
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Γαλοπούλα γεμιστή με πράσο, πορτοκάλι, μέλι και κονιάκ

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7231636
  • Μέλι Θυμαρίσιο 400g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7135652
  • Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7126679
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 50 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7101795