Παράδοση αυθημερόν
Παραλαβή από κατάστημα
Έως 12.000 προϊόντα
Αποκλειστικές online προσφορές

Μεγάλο ΔΩΡΟ: Κέρδισε τώρα ΔΙΠΛΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ στις αγορές σου κάθε Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο.Ξεκίνα εδώ!

Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΓαρίδες σαγανάκι με ούζο και γλυκάνισο
Ab logo
  • Γαρίδες σαγανάκι με ούζο και γλυκάνισο

Γαρίδες σαγανάκι με ούζο και γλυκάνισο

από #MadeWithAB
Θαλασσινοί μεζέδες για το καλοκαίρι

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

2 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Γαρίδες σαγανάκι με ούζο και γλυκάνισο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 κ. γ. πελτές ντομάτας
  • 100 ml ούζο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 16 μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες (κρατάμε τα κεφάλια)
  • 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • 30 ml ούζο
  • 200 g. φέτα σκληρή, σε κυβάκια
  • αλάτι
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ. γ. σπόροι γλυκάνισου, κοπανισμένοι σε σκόνη

Ας μαγειρέψουμε

Μαρινάδα: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ένα πιρούνι, μέχρι το μέλι να διαλυθεί. Βάζουμε τις γαρίδες μέσα στη μαρινάδα, ανακατεύουμε για να βραχούν καλά και τις αφήνουμε για 30 λεπτά‘, σε θερμοκρασία δωματίου. Σαγανάκι: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, όταν κάψει, ρίχνουμε τις γαρίδες μαζί με τη μαρινάδα τους. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Όταν το μείγμα πάρει βράση, σβήνουμε με το ούζο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά‘, πάντα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον πελτέ και την πιπεριά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις κομμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη φέτα και τον άνηθο. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει η φέτα (όχι να λιώσει) και να σωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Βραδινό
Καλοκαίρι
Κυρίως πιάτο
  • Γαρίδες σαγανάκι με ούζο και γλυκάνισο