facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΓαριδοκεφτεδάκια ψητά με πικάντικη σάλτσα
Ab logo
  • Γαριδοκεφτεδάκια ψητά με πικάντικη σάλτσα
Γαριδοκεφτεδάκια ψητά με πικάντικη σάλτσα

Γαριδοκεφτεδάκια ψητά με πικάντικη σάλτσα

από AB Food Stories
Μέτρια
1'- 30'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

25 μερίδες
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα χωρίς αβγό
  • 1 κουτ. σούπας χυμός από λάιμ ή λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 3 κουτ. σούπας χυμός λάιμ ή λεμονιού (για τη σάλτσα)
  • 2 κουτ. σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι ή κέτσαπ (για τη σάλτσα)
  • 1 φλ. μαγιονέζα χωρίς αβγό (για τη σάλτσα)
  • 3 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 φλ. κόλιανδρος (τα φύλλα) ή δυόσμος, χοντροκομμένος (για τη σάλτσα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 πιπερίτσα κόκκινη τσίλι, ψιλοκομμένη, ή 1/2 κ.γ. καυτερό μπούκοβο
  • αλάτι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 κουτ. σούπας κόλιανδρος ή δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 600 g γαρίδες, χοντροκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα χωρίς αβγό
  • 1 κουτ. σούπας χυμός από λάιμ ή λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 3 κουτ. σούπας χυμός λάιμ ή λεμονιού (για τη σάλτσα)
  • 2 κουτ. σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι ή κέτσαπ (για τη σάλτσα)
  • 1 φλ. μαγιονέζα χωρίς αβγό (για τη σάλτσα)
  • 3 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 φλ. κόλιανδρος (τα φύλλα) ή δυόσμος, χοντροκομμένος (για τη σάλτσα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 πιπερίτσα κόκκινη τσίλι, ψιλοκομμένη, ή 1/2 κ.γ. καυτερό μπούκοβο
  • αλάτι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 κουτ. σούπας κόλιανδρος ή δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο

Ας μαγειρέψουμε

Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με πιρούνι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τη φυλάσσουμε στο ψυγείο. Γαριδοκεφτέδες: Βάζουμε τις γαρίδες μαζί με όλα τα υλικά, εκτός από το κρεμμύδι, στο μούλτι και ανοιγοκλείνουμε τον διακόπτη μέχρι να αναμειχθούν και να ψιλοκοπούν κατά μία έννοια τα υλικά, αλλά να μη λιώσουν. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στη συνέχεια καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και καταψύχουμε για περίπου 5 λεπτά. Μετά πλάθουμε το μείγμα σε μικρά πλακέ κεφτεδάκια (περίπου 25-30). Προθερμαίνουμε το γκριλ και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν σε δυνατή φωτιά, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με τη σάλτσα δίπλα.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο