Ab logo
  • Γαύρος Αχνιστός

Γαύρος Αχνιστός

από AB FOODSTORIES

Χρόνος

1'- 30'

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Γαύρος Αχνιστός

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 κιλό γαύρος, καθαρισμένος
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 30 ml ούζο
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές κέρατο, σε κομματάκια
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε φέτες 2 εκ.
  • 2 κ.σ. μαιντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Γαύρος Φιλέτο Ελληνικός 250 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7150101
  • ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062949
  • Ούζο  200ml
    200 ml
    11,75 Ε/ λιτ
    €2,35
    7091277
  • ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062949
  • Ας μαγειρέψουμε

    Στρώνουμε τον γαύρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε τις πιπεριές, την ρίγανη, το μαιντανό, το ούζο, τις φέτες λεμονιού, τις φέτες ντομάτας. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και με ελάχιστο νερό. Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγομαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά. Συνοδεύουμε με πατατοσαλάτα ή λαχανικά βραστά. Παραλλαγή Νο 1: Γαύρος τηγανητός με κουρκούτι • Σε ένα μπολ βάζουμε 330 ml μπίρα, 30 ml ούζο, 1 κ.σ. χυμός ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα. • Προσθέτουμε σιγά σιγά περίπου 50 -60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει ανακατεύοντας ώστε να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. • Παίρνουμε 1 κιλό γαύρο, καθαρισμένο, βουτάμε ένα ένα τα ψάρια στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. • Βγάζουμε το γαύρο σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το λάδι και σερβίρουμε. Παραλλαγή Νο 2: Γαύρος πλακί • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 250 γρ. ντοματάκια κονσέρβα, πολτοποιημένα, 1 πατάτα, κομμένη σε κυβάκια, 1 καρότο, κομμένο σε μικρά κυβάκια, 1/4 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο, 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο, 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες, 40 ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και 50 ml νερό. • Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Ελέγχουμε τα υγρά στρώνουμε επάνω στην σάλτσα τον γαύρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10-12 λεπτά. • Ελέγχουμε το αλάτι, αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Κυρίως πιάτο
    • Γαύρος Αχνιστός

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Γαύρος Φιλέτο Ελληνικός 250 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7150101
  • ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062949
  • Ούζο  200ml
    200 ml
    11,75 Ε/ λιτ
    €2,35
    7091277
  • ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062949