Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΓαύρος φιλέτο πανέ με πικάντικη μαγιονέζα
Ab logo
  • Γαύρος φιλέτο πανέ με πικάντικη μαγιονέζα

Γαύρος φιλέτο πανέ με πικάντικη μαγιονέζα

από #MadeWithAB
Θαλασσινοί μεζέδες για το καλοκαίρι

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

1 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Γαύρος φιλέτο πανέ με πικάντικη μαγιονέζα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 κιλό γαύρος χοντρός, καθαρισμένος από εντόσθια, κεφάλια
  • 300 g. φρυγανιά, τριμμένη
  • 150 g. αλεύρι
  • 1 φλ. μαγιονέζα
  • 4 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ. γ. μαραθόσπορος, σκόνη
  • 1 πιπεριά κόκκινη, τριμμένη
  • 500 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κ. γ. μαραθόσπορος, σκόνη
  • 4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα

Ας μαγειρέψουμε

Για τη μαγιονέζα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Για τον γαύρο: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την σκόνη μαραθόσπορου. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αβγά και σε ένα τρίτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πανάρουμε τον γαύρο πρώτα στο αλεύρι, μετά στα αβγά και τέλος στη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά‘ μέχρι να ροδίσουν. Τον βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με την πικάντικη μαγιονέζα.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Βραδινό
Καλοκαίρι
Κυρίως πιάτο
  • Γαύρος φιλέτο πανέ με πικάντικη μαγιονέζα