Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΓεμιστά αμπελόφυλλα με ρύζι και κουκουνάρια
Ab logo
  • Γεμιστά αμπελόφυλλα με ρύζι και κουκουνάρια

Γεμιστά αμπελόφυλλα με ρύζι και κουκουνάρια

από Σιμόνη Καφίρη

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Ορεκτικό
Γεμιστά αμπελόφυλλα με ρύζι και κουκουνάρια

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 2 φλιτζάνιαα ρύζι καρολίνα
  • Γιαούρτι (για το σερβίρισμα)
  • 3 κ.σ. κουκουνάρια
  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 12 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 8 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 130 Αμπελόφυλλα
  • Λίγες φέτες λεμονιού (για το σερβίρισμα)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Ρύζι Καρολίνα Στρυμόνα 500 gr
    500 γρ
    3,52 Ε/ κιλ
    €1,76
    7144866
  • Γιαούρτι Στραγγιστό 10% Λιπαρά 1 kgr
    1 κιλ
    2,29 Ε/ κιλ
    €2,29
    7129928
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 50 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7101795
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    ~1 κιλ
    ~1,29€/kg
    ~€1,29
    7062945
  • Ας μαγειρέψουμε

    Ζεματάμε τα φύλλα. Τα στραγγίζουμε και κόβουμε, αν έχουν, τα κοτσανάκια τής βάσης. Αχνίζουμε τα ξερά κρεμμύδια σε λίγο νερό. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα αχνισμένα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το ρύζι. Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό και το μισό χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο, τα κουκουνάρια, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο κάθε φύλλο, με τη μεριά των νεύρων εσωτερικά, λίγη γέμιση και διπλώνουμε χωρίς να σφίγγουμε πάρα πολύ. Απλώνουμε σε πλατιά κατσαρόλα μερικά αμπελόφυλλα και αραδιάζουμε από πάνω τα ντολμαδάκια. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι ακόμα, χωρίς να συμπληρώσουμε με νερό. Τα σκεπάζουμε με πιάτο. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό όσο χρειάζεται για να μισοσκεπάζει το πιάτο. Σιγοβράζουμε μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους και δοκιμάζουμε. Αν χρειάζονται κι άλλο βράσιμο προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Τέλος, ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με γιαούρτι και φέτες λεμονιού. Tip: Αν θέλουμε προσθέτουμε στη γέμιση 3-4 κουταλιές ψίχα από αμύγδαλα σπασμένη και μαύρες σταφίδες.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Ορεκτικό
    • Γεμιστά αμπελόφυλλα με ρύζι και κουκουνάρια

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Ρύζι Καρολίνα Στρυμόνα 500 gr
    500 γρ
    3,52 Ε/ κιλ
    €1,76
    7144866
  • Γιαούρτι Στραγγιστό 10% Λιπαρά 1 kgr
    1 κιλ
    2,29 Ε/ κιλ
    €2,29
    7129928
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 50 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7101795
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    ~1 κιλ
    ~1,29€/kg
    ~€1,29
    7062945